Doma Aktualno POZOR: Pomembno za več kot 11.500 Zasavcev!

POZOR: Pomembno za več kot 11.500 Zasavcev!

Prva pomembna stvar je, da morate do 5. februarja oddati vloge olajšavo za vzdrževane člane, druga pa, da vam le to lahko prinese 25.000 evrov ali “električno” nagrado.

Zavezanci, ki med letom niste uveljavljali olajšave, in tisti, ki želite medletno olajšavo spremeniti, morate najpozneje do 5. februarja 2019 vložiti vlogo. Vlogo je letos prvič možno oddati prek mobilne aplikacije eDavki.

11.500 Zasavcev “v olajšavi”

Na Finančni upravi Republike Slovenije nam povedo, da ima v odločbi za odmero dohodnine za leto 2017 6.643 zavezancev podatek o uveljavljanju družinskih članov. Posameznik lahko uveljavlja enega ali več vzdrževanih družinskih članov, zato ocenjujejo, da je v Zasavski regiji 11.500 vzdrževanih družinskih članov.

Vlogo za uveljavljanje ali spremembo medletne olajšave za leto 2017 je na področju Finančnega urada Hrastnik oddalo 5.412 zavezancev. Podatkov za leto 2018 še nimajo obdelanih podatkov.

Nina iz Hrastnika : ”Denar porabimo za družinske počitnice”

Nina iz Hrastnika nam pove, da ne koristi olajšave med letom, ampak enkrat letno. ”Denar porabimo za družinske počitnice” nam še pove. Tudi v podjetju, kjer je zaposlena, njeni sodelavci povečini olajšave ne koristijo med letom.

Trboveljčanka Tjaša ima dva otroka in zanjo olajšavo uveljavlja partner, ker je sama brezposelna. Ne koristi olajšave med letom ampak enkrat letno, saj jima enkraten znesek bolj koristi, kot da bi ga “pomalem” prejemala čez celo leto.

Prednosti mobilne aplikacije

Uporabniki mobilne aplikacije eDavki bodo lahko uporabljali predizpolnjeni obrazec z lanskimi podatki, vračilo dohodnine do štiri dni prej kot sicer in pa sodelovanje v nagradni igri za električni skiro, električno kolo in 25.000 evrov. Sodelovanje v nagradni igri je prav tako možno, če vlogo oddate preko spletnega portala eDavki.

Ne pozabite: rok za oddajo je 5. 2. 2019.

Print Friendly, PDF & Email