Doma Aktualno POZOR: Prevara iz nabiralnika vas bo stala 771 evrov!

POZOR: Prevara iz nabiralnika vas bo stala 771 evrov!

Pismo v nabiralniku, naslovljeno na poslovni subjekt, s pozivom za pridobitev davčne številke. Zraven pa postavljen zadnji rok za oddajo.

Neumnost vas bo stala 771 evrov

Tudi v naše uredništvo je priromala kuverta EBN-ja (European Business Number), z vsebino, ki bi nas “speljala na led”. Pred nekaj tedni nas je na taisti problem opozoril podjetnik iz Hrastnika, včeraj smo pismo prejeli tudi mi.

Podjetnik je zaveden, da se prijavlja v brezplačno bazo, kjer bo pridobil številko, ki je nujna za podjetja v EU. Vendar gre v tem primeru za visoko plačljivo storitev. (vir: varninainternetu)

V angleškem jeziku zapisana vsebina. Pozivajo pa, da izpolnite podatke na obrazcu, da vam izdajo evropsko poslovno številko, ki jo potrebujete za poslovanje v Evropi. Niti slučajno!

S podpisom obrazca boste pristali na oglaševanje v znesku 771 evrov, kar je zapisano na zadnji strani s skoraj nevidno pisavo.

Tokratni spletni imenik EUROPEAN BUSINESS NUMBER med uporabniki zbira žrtve na zavajajoč način češ, da bodo dobili  t.i. EVROPSKO POSLOVNO ŠTEVILKO. V resnici ne gre za številko, ki bi jo podjetnik v Evropi kjerkoli potreboval. Podjetniki ob izpolnjevanju in podpisovanju obrazca praviloma spregledajo drobni tekst na dnu strani. Tako se s svojim podpisom in posredovanjem podatkov pravzaprav zavežejo za 1-letno objavo na portalu poslovnega imenika European Business Number za ceno 771 evrov na leto.

Print Friendly, PDF & Email