Doma Aktualno POZOR: Radar še vsaj 3 mesece nad prehitre voznike pred zaporama

POZOR: Radar še vsaj 3 mesece nad prehitre voznike pred zaporama

Škatla, takšna kot jih vidite pogosto na avtocesti, je postavljena tudi pri semaforju pri zaporah na lokaciji Zidani Most – Radeče. In se sprašujejo, ali je v njej res radar ali ne?

Vozniki se ne držijo omejitev hitrosti

Za postavitev tega so se odločili v podjetju VOC, ki so tudi postavljalci zapore. Razlog je preprost – vozniki so enostavno vozili prehitro. Cestišče je ozko, tovornega prometa veliko, še vedno pa se vozniki ne držijo omejitev 50 km/h, poroča Sabina Fistrič iz VOC-a.

V ta namen so z zunanjimi izvajalci sklenili pogodbo o postavitvi škatle, v kateri je običajno postavljen radar. Na kakšen način se bodo lotevali prekrškarjev, javnosti ne želijo izdati, so pa obljubili, da bo radar po treh mesecih odstranjen, če bodo vozniki upoštevali predpisano omejitev hitrosti.

Kaos zaradi vožnje v rdečo

Hitrost pa ni edina težava na glavni cesti, kjer bo delovišče kar leto in pol. Prejšnji teden naprimer, poroča naša sogovornica, je nastal cel kaos, ker so vozniki vozili v rdečo in je nastal skoraj neobvladljiv prometni zastoj.

Policija bolj pozorna na hitrost, rdečo luč in voznike tovornih vozil

Prav zato bo na tem območju pogosto prisotna tudi policija. Milena Trbulin iz PU Celje pojasnjuje, da bodo poleg merjenja hitrosti vožnje “izjemno pozorni na vožnjo v rdečo luč ter na tej relaciji nasploh na vožnjo voznikov tovornih vozil.”

Glede na to, da gre za izvajanje del, ki je zahtevno in bo dolgotrajno, na policiji pravijo še, da bodo na tej relaciji zelo pogosto izvajali nadzore cestnega prometa tudi v
prihodnje.

Print Friendly, PDF & Email