Doma Aktualno POZOR: Spremenjen režim obiskov v trboveljski bolnišnici

POZOR: Spremenjen režim obiskov v trboveljski bolnišnici

V trboveljski bolnišnici so prilagodili režim obiskov v bolnišnici: “Zaradi naraščanja števila okuženih z novim Koronavirusom v Sloveniji in sosednjih državah se moramo držati strogih ukrepov, da virusa COVID-19 ne zanesemo v bolnišnico in okužimo svojih
pacientov in zaposlenih.”

Če se s svojcem ali prijateljem, ki je hospitaliziran v trboveljski bolnišnici lahko pogovorite po telefonu, prosijo, da na obisk k njemu ne hodite.

Obiščete lahko le pacienta, ki v bolnišnici biva že 7 dni ali več. Izjema so obiski očetov v Porodnišnici – ti so mogoči že takoj po rojstvu otroka.

Na dan lahko na obisk k pacientu pride le ena odrasla oseba, ki ne kaže znakov okužbe z novim Koronavirusom (nima zvišane telesne temperature nad 37,5 st. Celzija ter nima znakov okužbe dihal in/ali driske) in ni bila v zadnjih 14 dneh v stiku z osebo, pri kateri je bil postavljen sum ali celo potrjena okužba s COVID-19. Na obisku lahko ostane največ 15 minut.

Kot še nadaljujejo v SBT, prosijo, da se sorodniki in prijatelji med seboj dogovorijo, kdo bo kateri dan prišel na obisk k svojcu ali prijatelju. V bolnišnico bodo namreč spustili le enega.

Uspeli bomo le z močno voljo in s sodelovanjem, še doda direktorica SBT Romana Martinčič, ki prosi za strpnost in razumevanje vseh uporabnikov in obiskovalcem bolnišnice v Trbovljah.

Print Friendly, PDF & Email