Doma Aktualno Precej novosti bo v zasavski vrtcih od septembra dalje

Precej novosti bo v zasavski vrtcih od septembra dalje

Na novo šolsko leto se ne pripravljajo samo osnovnošolci in dijaki, temveč tudi najmlajši, tisti ki obiskujejo vrtce. Letos bo v vseh zasavskih vrtcih kar nekaj sprememb.

Nova ograja za večjo varnost

Maja Petan Majcen, ravnateljica hrastniškega vrtca nam je sporočila, da je v šolsko leto vpisanih 306 otrok, kar je v primerjavi s septembrom 2018 štirinajst otrok več. Prosto je le še eno mesto v oddelku 4-5 letnih otrok. Tako kot lani bodo imeli 16 oddelkov, tokrat več oddelkov 2. starostnega obdobja in manj najmlajših.

V enoti Dolinca v Hrastniku so čez poletje prenovili zunanjo ograjo, želijo pa si predvsem doslednost obiskovalcev pri zapiranju le te.

Ravnateljica nam je zaupala še, da bo novost, ki čaka otroke in starše ta, da popoldanske malice otroci ne bodo več odnašali domov. Vrtec stremi k čim manjšemu proizvajanju odpadkov, ugotovili pa so, da »številni otroci koristijo program s popoldansko malico, vendar odhajajo domov predčasno. Malico smo v tem primeru vlagali v plastične vrečke, folijo, kasneje v papirnate prtičke …«.

V vseh enotah nove vodje

V Trbovljah je, po besedah ravnateljice Daše Bokal letos vpisanih 545 otrok, nekaj prostih mest (7) je še za najstarejše vrtečane. Letos, glede na lansko leto je vpisanih 18 otrok več, bo pa, ker je mlajših otrok več, letos en oddelek več.

Z novim šolskim letom se tudi v Trbovljah obeta nekaj sprememb. Tako bodo imeli v vrtcu 29 oddelkov in ne več 28. V poletnem času so se lotili vzdrževalnih del, opremili in uredili bodo tudi igralnico na POŠ Alojz Hohkraut. Nova sprememba, ki se obeta je kadrovske narave, saj bodo zamenjali vodje na vseh enotah vrtca.

Nova terasa, stavbno pohištvo in sanacija po neurju

V letošnjem letu pričakujejo 675 otrok v zagorskem vrtce, še 14 dodatnih pa v letu 2020. Vrtec bo deloval v petih enotah in na osmih lokacijah, od septembra do decembra v 36 oddelkih, od januarja dalje v 37, nam je zaupala ravnateljica Darja Raković.

Če se bo pokazal interes bodo nadaljevali z mednarodnim verižnim eksperimentom vrtcev, projektom Erasmus+. Nadaljevali bodo s programom Cicibanove urice in Igrajmo se skupaj – otroci in starši. V enoti Center bodo dobili pokrito teraso za otroke prvega starostnega obdobja in v nekaterih prostorih novo stavbno pohištvo. V mesecu avgustu bodo stekla dela v Enoti Kekec na Izlakah, kjer je nedavno neurje povzročilo škodo tako v igralnicah kot razdelilni kuhinji.

V Vrtcu Radeče bi nam na naša vprašanja lahko odgovorili šele konec avgusta.

Print Friendly, PDF & Email