Doma Aktualno Prednost dali avtodomarjem in kolesarjem

Prednost dali avtodomarjem in kolesarjem

Ena izmed dveh točk, namenjenih za avtodome v Zagorju.

Zagorjani še vedno čakajo na odločbo ministrstva o odobritvi operacije ‘Razvijamo turizem’, s katero bi lahko zagnali tudi delovanje Turistično informacijskega centra (TIC).

Dve postajališči za avtodome in kolesa za izposojo

Novi TIC Zagorje naj bi deloval v prostorih Rudarskega muzeja Zagorje, za promocijo turizma pa nameravajo zaposliti eno osebo.

“Poleg obnove skladiščnega prostora ob muzeju in ureditve prostorov TIC, načrtujemo nakup koles za izposojo, v Evroparku in na Grajski ulici pa nameravamo urediti dve postajališči za avtodome z oskrbovalnima stebričkoma. Pripravili bomo tudi tematske programe, ki bodo obiskovalcem na voljo po vnaprejšnjem dogovoru,” so prve načrtovane turistične projekte razkrili na občini Zagorje.

Še vedno čakajo na odgovor ministrstva

V dveh letih naj bi za delovanje TIC, skladno s prijavo, namenili 30.245 evrov oziroma 15.122 evrov, kolikor v enem letu znaša strošek zaposlenega.

Prijavo za projekt ‘Razvijamo turizem’, katerega nosilec je Kulturni center Delavski dom Zagorje, so na prvem javnem pozivu Partnerstva LAS Zasavje oddali že februarja lani, šele decembra pa so na občini od pristojnega ministrstva prejeli poziv za dopolnitev vloge, ki so jo pravočasno dopolnili z vso zahtevano dokumentacijo.

“Sredstva za TIC, ki naj bi z delom sicer začel že v lanskem letu, smo imeli lani tudi planirana v občinskem proračunu. Ker pa se je obravnava prijave na pristojnem ministrstvu zelo zavlekla (problem pri potrjevanju naj bi imeli vsi LAS-i), smo sredstva proračuna tudi letos rezervirali ravno v ta namen,” pravijo na občini Zagorje.

Print Friendly, PDF & Email