Doma Aktualno Prenavlja se vozni park zdravstvenega doma

Prenavlja se vozni park zdravstvenega doma

Reševalno vozilo, ki so ga v Zagorju kupili pred dvema letoma.

»Zaradi hribovitega terena, slabega stanja cestišč in relativne oddaljenosti večjih bolnišnic (UKC LJ) je vozni park precej iztrošen, avti so v povprečju dokaj stari in imajo veliko prevoženih kilometrov« nam že pred časom opiše vodja reševalcev Aljaž Groboljšek. Doda tudi, da so na vozilih, zaradi dotrajanosti pogoste večje okvare in posledično daljša nerazpoložljivost vozil.

Občina Zagorje ob Savi je bila uspešna na razpisu Ministrstva za zdravje za sofinanciranje investicij na primarni ravni zdravstvene dejavnost v RS za leto 2020 in na razpisu pridobila sredstva za sofinanciranje nabave novega reševalnega vozila za nujno medicinsko pomoč, ki ga Zdravstveni dom Zagorje potrebuje.

Vozni park v zdravstveni ustanovi je namreč dotrajan, kot smo poročali pred mesecem dni so vozila stara in imajo veliko prevoženih kilometrov, zato je potrebna postopna obnovitev avtoparka. Zdravstveni dom Zagorje je eno reševalno vozilo z opremo, ki je vgrajena v skladu s pravilnikom o službi NMP in pravilnikom o prevozih pacientov, letos že nabavil z lastnimi sredstvi, še eno vozilo pa bodo sofinancirali Ministrstvo za zdravje, Občina Zagorje ob Savi in Zdravstveni dom Zagorje.

Iz razpisa bo občina pridobila 58.000 evrov, proračun Občine Zagorje ob Savi bo za vozilo prispeval 17.000 evrov, razliko do 131.000 evrov, kolikor je vredno vozilo, pa bo zagotovil Zdravstveni dom Zagorje.

Vozilo bo v mesecu oktobru Zdravstvenemu domu Zagorje dobavilo podjetje Meditra d. o. o. iz Ljubljane, ki ga je na osnovi v mesecu avgustu 2020 izvedenega Javnega naročila za nabavo nujnega reševalnega vozila – NRV tipa B, občina izbrala kot najugodnejšega ponudnika.

Reševalni vozni park dotrajan, a obetajo se boljši časi

Print Friendly, PDF & Email