Doma Aktualno Prenova ene najvidnejših stavb v Zagorju

Prenova ene najvidnejših stavb v Zagorju

Načrtovanje energetske prenove stavbe, ki leži v samem jedru mesta Zagorje je zahtevno iz več razlogov – ker so lastniki štirje in ker so njihove zahteve pri prenovi svojevrstne.

Poleg gasilcev in policije, je Dom ljudske obrambe še v lasti občine in fizične osebe.

Pomembno zaznamuje podobo mesta

Na občini so pojasnili, da v sklopu prenove načrtujejo zamenjavo kritine in izvedbo toplotne izolacije ovoja stavbe. Lastniki so načeloma dogovorjeni, nam potrdi v imenu upravnika stavbe direktor SP Zagorje Gregor Brinjevec. Trenutno čakajo zahteve in predloge policije. Objekt naj bi po 40 letih celovito obnovili – tako iz energetskega vidika kot tudi estetsko. Dom LO, kot doda Brinjevec, leži v centru mesta in pomembno zaznamuje njegovo podobo.

Lastniki pričakujejo sredstva Ministrstva za infrastrukturo iz naslova obnove javnih objektov v lasti lokalnih skupnosti. Če jim bo uspelo pridobiti vsa soglasja in urediti dokumentacijo bi bil realni začetek za izvedbo del leto 2021, zaključek pa leto kasneje.

Neprebojna stekla in samooskrba z elektriko za policijo

Komandir PP Zagorje, Damjan Gajšek

Prvi mož zagorske policije Damjan Gajšek se veseli prenove, ki bo prinesla boljše pogoje za delo in nižje stroške obratovanja. “Glede same policijske postaje je poudarek na povečanju varnosti objekta z neprebojnimi stekli in samooskrbnostjo delovanja policijske enote, med drugim z zagotavljanjem električnega toka in izboljšanja razsvetljave v samem objektu.” Sicer pa sama policijska postaja v notranjosti ob energetski prenove ne bo doživela bistvenih sprememb

V letošnjem letu se bodo lastniki lotili priprave dokumentacije in zagorska občina je v proračunu umestila 3000 evrov v ta namen. Matej Drobež ocenjuje, da bodo tako začeli s prvimi koraki: “Znesek bo po naših ocenah zadoščal, da lahko občina skupaj z ostalimi lastniki dokonča projektno dokumentacijo in izdela Razširjeni energetski pregled stavbe.”

Print Friendly, PDF & Email