Doma Aktualno Prenovljena železniška z nadhodom in nadstreškom na peronu

Prenovljena železniška z nadhodom in nadstreškom na peronu

Pred skoraj dvema letoma smo že pisali o večji prenovi zagorske železniške postaje. In smo znova preverili, kako napredujejo dela, kdaj bodo končana in kakšna bo nova postaja v Zagorju.

Trenutno pogovori med občino in ministrstvom potekajo intenzivno, je potrdil župan Matjaž Švagan. Vseeno pa na občini Zagorje ob Savi o sami vsebini izjav ne dajejo, saj je za investicijo pristojna Direkcija RS za infrastrukturo.

Tako smo od Direkcije izvedeli, da so trenutno v fazi priprave projektne dokumentacije in predvidevajo, da se bodo dela izvršila med letoma 2021 in 2022. Vrednost investicije ocenjujejo na kar 3,5 milijona evrov. V sklopu prenove bo v Zagorju tudi nadhod na peron, ki bo vseboval elemente oziroma naprave za funkcionalno ovirane in invalidne osebe.

Preureditev pa čaka tudi same perone, po novem z nadstreški za potnike. Obetajo se klopi, koši za smeti, usmerjevalne table in podobno.

Občina je svoj del parkirišč že uredila, na vrsti je še država.

Ob postaji bodo zgradili novo parkirišče (P+R) in delno prilagodili tirne sheme ter nadgradili bodo signalnovarnostno in telekomunikacijsko opremo ter posodobili elektro-energetske naprave.

 

Print Friendly, PDF & Email