Doma Aktualno Preobrat v Mladinskem centru

Preobrat v Mladinskem centru

Potem ko je Mladinski center Trbovlje lanskega septembra razpisal prosto delovno mesto, s katerim je iskal novega direktorja, je zdajšnje stanje podobno brezvladju.

Na objavljen razpis se je namreč prijavila Katarina Nunčič, ki najprej za vodenje še nadaljnja štiri leta ni prejela zadostne podpore s strani Sveta zavoda MCT, nato pa je ponujeno možnost, da bi do izbora novega direktorja opravljala tekoče posle kot vršilka dolžnosti direktorice, zavrnila.

Mirza Ribič

Javni razpis tako ni bil uspešen oziroma bolje rečeno, ni pripeljal do želenega ali pričakovanega izida. Da se projekti nemoteno odvijajo v obdobju do začetka dela novega direktorja oziroma vedejevca skrbi Mirza Ribič, ki drži roko nad tekočimi posli.

S prihodnjim mesecem pa naj bi mesto vršilke dolžnosti direktorice javnega zavoda prevzela Zvezdana Lamovšek, ki je sicer vodja projekta Interreg V-A Slovenija – Hrvaška za obdobje 2014 – 2020 na Občini Trbovlje.

Kot smo uspeli izvedeti, je bila včeraj sklicana korespondenčna seja Občinskega sveta Občine Trbovlje, v sklopu katere bo potekalo glasovanje prav na to temo – do ponedeljka, 27. januarja. V kolikor bo izid občinske seje bolj uspešen kot je bil javni razpis iskanja novega direktorja, naj bi Zvezdana Lamovšek skoraj stopila v čevlje zdaj že bivše direktorice MCT Katarine Nunčič.

Zvezdana Lamovšek

A Lamovškova, ki je bila v preteklosti med drugim zaposlena na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje, na vprašanje, kakšne načrte ima s trboveljskim mladinskim centrom, če jo bo občinski svet potrdil, še ni želela dajati izjav. “Počakati je potrebno na zaključek seje in na vsebino sprejetih sklepov,” je argumentirala preuranjenost za napovedovanje planov, ki se nanašajo na njeno bodoče potencialno vodenje javnega zavoda.

Print Friendly, PDF & Email