Doma Aktualno Prepovedali, pa še vseeno kurijo v naravi!

Prepovedali, pa še vseeno kurijo v naravi!

Fotografija je simbolična.

Na območju Zasavja so policisti v zadnjih 48 urah poleg rednih nalog
obravnavali še:

– intervenirali so na javnem kraju na območju Izlak, kjer naj bi po napadu psa prišla v spor dva občana. Policisti so skladno z določili Zakona o prekrških pričeli prekrškovni postopek.
– tatvino oblačil iz kleti na območju Trbovelj. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca in bodo o vsem obveščali pristojno državno tožilstvo.
– policisti so bili kar tri krat obveščeni o prepovedanem kurjenju na območju Zagorja ob Savi. Pri tem je bilo ugotovljeno, da kršitelji niso spoštovali določil občinskega odloka in kurili odpadno listje ter obrezano vejevje. Policisti bodo zoper kršitelje predlog drugemu prekrškovnemu organu za uvedbo postopka o prekršku.

Ker smo v teh dneh več doma, smo si vzeli čas tudi za različna spomladanska opravila na vrtu. Opažamo, da je zato veliko kurjenja v naravi. Ker je lepo vreme, bi lahko prišlo do požarov, posledično pa bi to pomenilo uporabo interventnih služb, predvsem gasilcev in policistov. Prav gasilci in policisti sodijo med poklice, ki so zelo obremenjeni s preprečevanjem širjenja korona virusa. Da jih ne bi dodatno obremenili in bi čim več gasilcev in policistov ohranili v stanju pripravljenosti za potrebe morebitne pomoči ob širjenju epidemije, pozivamo vse na pazljivost pri kurjenju v naravi, kljub temu, da ni še razglašena požarna ogroženost.

Print Friendly, PDF & Email