Doma Aktualno PREVIDNO: S prevaro skušala v hišo domačina

PREVIDNO: S prevaro skušala v hišo domačina

V okolici Marnega sta se “potikala” moški in ženska srednjih let, ki sta, kot opisuje domačin, hotela okrasti starejši par.

Domačin, ki nas je včeraj o dogodku obvestil je zadevo pravočasno opazil in ju iz dvorišča starejših sosedov odpravil. Z modrim Renault Cliom naj bi se pripeljala, ženska pa je hotela soseda izvabiti iz hiše, medtem ko je moški za vogalom čakal v avtu.

Hrastniške policiste niso obvestili, tudi nihče drug jih ni, izvemo na policiji. Se pa tovrstne prevare na območju ljubljanske uprave dogajajo vsake toliko časa.

Žrtve večinoma starejši občani

Žrtve so predvsem starejši občani, pojasnjuje Maja Adlešič Ciperle iz PU Ljubljana, ki jih osumljenci pod pretvezo zvabijo iz hiše in njihovo pozornost preusmerijo, medtem ko njihovi sostorilci vstopijo v objekt in občanom odtujijo predmete. Večina jih niti ne opazi takoj, temveč šele čez nekaj ur, včasih celo čez kakšen dan, da so bili oropani. Prav tako pogosto oškodovanci niso pozorni na njihov izgled in težko opišejo osebe, ki so do njih pristopile.

Občanom svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, vizuelno pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. VEDNO naj zaklenejo hišo, objekt, ko le to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«.

V kolikor se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce del ipd., da vedno zahtevajo na vpogled identifikacijso izkaznico ali delovni nalog. Ob tem pa naj bodo tudi pozorni na videz oseb (oblačila, zunanji izgled, govor), znamko, barvo, tip in registrsko številko vozila, s katerim so se neznanci pripeljali. (Policija.si)

Print Friendly, PDF & Email