Doma Aktualno Pri 18 letih svetovna prvakinja

Pri 18 letih svetovna prvakinja

Vir: Instagram

Veste katera je najboljša slovenska kickboxerka, ki je osvojila naslov svetovne prvakinje med mladinkami do 70 kilogramov? To je 18-letna Tina Baloh iz Kisovca.

Tina se je v športne vode podala že s svojimi šestimi leti. Nad borilno veščino jo je navdušil bratranec, izvemo.

Trenutno svetovna prvakinja obiskuje športni oddelek Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje. Glede nadaljnjega študija pa še ni popolnoma prepričana, zaupala nam je, da strmi bolj k naravoslovnim “vodam”. A zaradi študija športa ne bo zapustila. Še vedno si želi nadaljevati njeno športno kariero. Vsi pravijo, da si športniki znamo najbolje organizirati svoj čas. S tem se strinjam. Točno vemo, kako si razporediti stvari, da nam kljub učenju in kljub treningom ostane nekaj časa za počitek. V šoli se prilagodijo, saj razumejo, da sem zaradi tekem odsotna in mi z dodatnimi razlagami olajšajo zamujeno delo.” še doda Tina Baloh.

Kondicija, tehnika, moč in eksplozivnost so ključ za uspeh

Njeni treningi potekajo 4 do 5 krat tedensko, v pripravljalnem času na svetovno oziroma evropsko prvenstvo pa ima treninge tudi trikrat dnevno.

Ponosna sem na vse svoje dosežke.”

Tina nam je s ponosom povedala, da je njen največji uspeh prav naslov svetovne prvakinje, ki ga je osvojila pred dobrim tednom dni. Ponosna je tudi na vse ostale svoje dosežke. Teh pa je toliko, da bi lahko naštevali več dni. Njen edini cilj, je zmagati vsako tekmo katere se udeleži. “Včasih mi uspe, včasih ne, a kljub porazu se moj cilj ne spremeni.” doda.

Podpora domačih in prijateljev ji pomenita največ

Tina in Tomaž Baloh

Vseh dvanajst let športne kariere ji ob strani stojita starša. Nudita ji potrebno podporo in jo razumeta v vseh pogledih, saj je bil njen oče košarkaš in se dobro zaveda, koliko ter čemu vsem se je potrebno odpovedati. Pridejo pa tudi trenutki obupa in takrat ji oče nameni kakšno še kako potrebno spodbudno besedo. Ker se borb Tina udeležuje tudi izven Slovenije, ji veliko pomeni tudi to, da jo prijatelji spremljajo in navijajo z gledanjem tekem preko interneta. 

Z “mislimi na off” na sprehod po gozdu

V prostem času si vsak športnik rad privošči oddih. Tudi Tina izkoristi vsako priložnost. Rada gre v naravo, še posebej v gozd, kjer se lahko odklopi od športa in se sprosti ob zvokih narave. To mi predstavlja nekakšno terapijo.” nam še zaupa. Vsi, ki pa Kisovčanko dobro poznajo pa vedo, da ima zelo rada poleg narave tudi spanec. Izkoristila bo namreč vsak primeren trenutek, da le malo zadrema in se odpočije od napornega delavnika.

Print Friendly, PDF & Email