Doma 1+1=2 Pričenja se tekmovalna mrzlica

Pričenja se tekmovalna mrzlica

Na glasbenih šolah po Sloveniji se pričenja tekmovalna mrzlica.

Danes in jutri poteka 21. regijsko tekmovanje mladih glasbenikov na različnih glasbenih šolah, tudi na trboveljski glasbeni šoli, kjer tekmujejo učenci kitare iz vse Slovenije. Med njimi tudi dva trboveljska predstavnika, Maks Berk, njegov mentor je Emir Ibrakić, in Klemen Forte, mentor je Matija Dolenc.

V sklopu teh predtekmovanj pa se bosta v Brežicah in Novem mestu predstavili še violinistki Vesna Zupančič, mentorica je Danijela Djordjević, in Simona Češarek, mentorica je Maja Lebar Kotar.

Za nagrado Avsenik se bosta potegovala dva Trboveljčana

3. in 4. februarja bo potekalo tudi 12. mednarodno tekmovanje harmonikarjev za nagrado Avsenik, dva predstavnika GŠ Trbovlje se bosta predstavila, in sicer na klavirski harmoniki Tilen Pangeršič in Daniel Iuliano pod mentorskim vodstvom Alojza Stradarja.

Čestitke pa že gredo za OPUS 1, predizbor za državno tekmovanje mladih sodobnih plesalcev. GŠ Trbovlje je imela na letošnjem predizboru za 26. bienalno državno tekmovanje mladih sodobnih plesalcev OPUS 1, v organizaciji JSKD v Celju, ki je potekalo od 26. do 28. januarja, prijavljene tri točke v A1 SOLO kategoriji, eno točko v A2 DUET in eno v B2 DUET. Prav vsa dekleta so pokazala izvrstno pripravljenost in izvedbo. Na državno tekmovanje so se tako uvrstile: A1 SOLO: Zarja Siter, Tea Pervulovič in Lana Bravec, A2 DUET: Sara Smodiš in Neža Zupančič. Za malenkost pa je zmanjkalo Ajdi Nini Škvarča in Lari Jačimović. Vse zasluge gredo požrtvovalni mentorici Kim Kern Kukovič.

ravnateljica GŠ Trbovlje, Katja Mikula

Print Friendly, PDF & Email