Doma Aktualno Prilagodili so se razmeram in naslednje leto naj bi osnovnošolci dobili »novo«...

Prilagodili so se razmeram in naslednje leto naj bi osnovnošolci dobili »novo« telovadnico

Kup sestankov, pritisk jeznih staršev in opozorila šolnikov, da telovadnica pri OŠ Toneta Okrogarja ni več primerna za normalno izvajanje športne vzgoje so privedli do trenutne situacije – prenovili bodo telovadnico in zgradili manjši prizidek.

Občina Zagorje je sprva pripravila velik bogat projekt za novo telovadnico in spremembo okolice šole, a je dobrih 5 milijonov težka ideja, zaradi financ padla v vodo. Pomoč države si občina težko obeta, saj sredstev ni. Še tisti razpis, na katerega se je občina februarja prijavila, je bil naknadno preklican.

Nov projekt za energetsko sanacijo telovadnice s prizidkom bo sicer nekaj malega subvencioniran iz naslova Ministrstva za infrastrukturo, v večji meri pa bo prenovo plačala občina sama.

Dovolj je bilo obljub šoli Toneta Okrogarja, se zaveda Matjaž Švagan. »Naša odločitev je bila, da stopimo korak nazaj in se prilagodimo danim razmeram.«

Tako se že v letošnjem letu obeta izbira izvajalca za energetsko sanacijo telovadnice in kompletno prenovo skupaj s prizidkom in manjšimi adaptacijami na sami šoli. Novosti naj bi topliške osnovnošolce pričakale v začetku prihodnjega šolskega leta (2021/2022).

Predvidena nova športna dvorana, pa tudi bazen in wellness

Print Friendly, PDF & Email