Doma Šport Princ in Princesa sprinta 2018

Princ in Princesa sprinta 2018

Ljubljanski plavalni klub Riba, je to soboto organiziral tekmovanje malce drugače.

Prva razlika je v dolžini disciplin, saj je to edino uradno plavalno tekmovanje na 25 metrski razdalji, druga pa je v disciplini 25m apneja.  Plavanje na dah, oziroma delfinov podvodni del, je skrita peta plavalna tehnika. Na ostalih  uradnih tekmovanjih je dovoljena zgolj uradnih 15 metrov, pripomore pa k precej hitrejšem startu.

Pa poglejmo, kako so se naši nastopajoči, Brina Rozina, Lana Naglič, Mojca Oberžan in  Taj Zupančič, pomerili v izbranih  disciplinah in skupno kar devetimi finalnimi obračuni.

Mojca si je v kategoriji cicibanov priplavala 16. mesto v prsnem  nastopu, 14. v hrbtnem in v finalnih obračunih, 4. mesto v kravlu in 3. mesto v delfinu. Bronasto priznanje, na njeni drugi tekmi, je zagotovo velika vzpodbuda za nadaljnje delo.

Dober ekipni uspeh PK Trbovlje.

Lana je v prosti tehniki zasedla 12., v delfinu 10. in v finalnem štartu, v  prsnem, 7. mesto.

Brina se je edina od naših nastopajočih udeležila poleg vseh štirih tehnik še apneje. V kvalifikacijah je v hrbtnem osvojila 10.in v kravlu 9. mesto. Pred finalnimi obračuni je v podvodnem plavanju osvojila 3. mesto,  nato pa v finalih na prsno in delfin, vsakič 6. mesto.

Taj je svoje štiri nastope vedno okronal s stopničkami, tako, da je domov prinesel lepo bero medalj: bron je dobil v hrbtnem, srebro na prsno in prosto in zlato v delfinu.

Letošnje zadnje tekmovanje namenjeno mlajšim plavalcem.

Za leto 2018, je bilo to zadnje tekmovanje namenjeno mlajšim plavalcem, zato jim v prihajajočem 2019 želimo še veliko zdravja in tekmovalnih uspehov.

Print Friendly, PDF & Email