Doma Aktualno Proletarec je zaradi dotrajanosti postal nevaren

Proletarec je zaradi dotrajanosti postal nevaren

V zadnjih letih se je stanje objekta, kljub minimalnemu vzdrževanju, močno poslabšalo. Proletarec je dotrajana stavba na Cesti 9. avgusta 48 v Zagorju ob Savi, v kateri imajo svoje prostore Nogometni klub Zagorje, Društvo prijateljev mladine Zagorje in pa Mladinski center Zagorje.

Nevarnost za uporabnike

“Stavba postaja že nevarna za vsakodnevne uporabnike in občasne obiskovalce,” je na zagorski občinski seji opozorila svetnica Anica Ule Maček.

Takoj so potrebni najnujnejša popravila in pa obnova zgradbe, je pojasnila Ule Mačkova. Zaskrbljujoče so predvsem razpoke v stropu oziroma balkonu nad vhodom v stavbo, skozi katere pronica voda in povzroča odstopanje ometa.

Nujna obnova

Da je Proletarec eden od objektov v najslabšem stanju, ki so v lasti občine, se je strinjal tudi župan občine Zagorje Matjaž Švagan. Njegovo obnovo so prelagali zaradi (neuspešnih) prijavljanj na razpise za pridobitev finančnih sredstev za obnovo. Naredili so že popis najbolj nujnih del, katere bo občina v obdobju 2017 – 2018 izvedla sama, je obljubil župan. “Ni nujno, da je objekt nov in lep, vsebino dajejo ljudje, kar se kaže pri Proletarcu, pa tudi pri glasbeni šoli,” je še dodal Švagan.

Print Friendly, PDF & Email