Doma Aktualno Proti Litiji zaprta cesta zaradi nesreče

Proti Litiji zaprta cesta zaradi nesreče

Fotografija je simbolična

Danes okoli 6.40 ure so policisti obvestili o prometni nesreči v Dolskem.

Udeležena sta bila osebno vozilo in motor. Voznik motornega kolesa je na kraju nesreče umrl. Ogled kraja nesreče sta se  udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica in tožilec, ogled trenutno še poteka, poročajo policisti.

Na omenjenem odseku glavne ceste je zaprt del vozišča za smer proti Litiji, obvoz je urejen preko naselja Dolsko.

Če je kdo prometno nesrečo videl, na policiji prosijo za razjasnitev okoliščin. Priče naj se javijo na najbližjo policijsko postajo ali Postajo prometne policije Ljubljana (01 583 88 20), ali pokličejo na interventno številko 113, ali anonimni telefon 080 1200.

DOPOLNJENO, 13.30:

Po do sedaj zbranih obvestilih  in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 24-letna voznica osebnega vozila znamke VW Polo vozila v koloni vozil po glavni cesti iz smeri Litije proti Ljubljani.  Pri kraju Dolsko je  zavila levo iz kolone proti dovozu k bližnji stavbi, pri  tem pa zaprla pot 50-letnemu vozniku motornega kolesa znamke Ducati, ki je prav tako vozil v smeri proti Ljubljani. Po trčenju je motorist padel po vozišču, utrpel je tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče. Motorist je med vožnjo uporabljal homologirano zaščitno čelado. Voznica je bila preizkušena z alkotestom, kateri je bil negativen. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila dežurna preiskovalna sodnica in tožilec. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Print Friendly, PDF & Email