Doma Šport Prva polfinalna tekma Košarkarske rekreativne lige Zasavje

Prva polfinalna tekma Košarkarske rekreativne lige Zasavje

V tekmovanju za naslov prvaka KRLZ so ostale le še štiri ekipe. Barbari, Oskar Trbovlje, Mair team in KK veterani Zlatorog Laško so ekipe, ki so se uvrstile v polfinale tekmovanja. Prvi polfinalni par je bil na sporedu 5.4.2018 ob 20. uri. Na parketu v dvorani Osnovne šole Trbovlje sta se spopadli ekipi Oskar Trbovlje in Laški veterani. Oskar Trbovlje je s svojim tretjim zaporednim nastopom v polfinalu veljal za favorita, vendar so jim nasproti stali neugodni in zelo izkušeni veterani iz Laškega, ki znajo izkušnje dobro izkoristiti v svoj prid. Tekmo si je prišlo ogledat približno 50 navijačev, ki so dobro popestrili tekmovalnost med ekipama.

Oskar Trbovlje 96 – 87 KK veterani Zlatorog Laško
Kljub temu, da so veterani znani po svoji počasni igri z dolgimi napadi, smo bili priča tekmi z visokim tempom in veliko zadetimi meti. Prvo četrtino so bolje začeli veterani, ki so po 5 minutah igre vodili že s 14 proti 5. Oskarji so se uspeli rahlo približati, vendar so veterani ob koncu četrtine prednost še povišali na 31:9. V drugi četrtini so Oskarji vztrajno sledili Laščanom in skozi vseh 10 minut zmanjševali prednost, na 51 pa so prvič po začetku tekme izenačili prav ob zvoku sirene.

Po počitku je tekma večino četrtine potekala izenačeno, rahlo prednosti so si veterani izborili ob koncu 3. dela tekme. Vodili so z 71 proti 65. Oskarji so se, kot jim je v navadi, končno prebudili v zadnji četrtini in z delnim izidom 10:0 prešli na 5 točk prednosti. Veterani se še niso predala in jih kmalu ulovili, prednost je znašala le še 2 točki. Takrat so Trboveljčani naredili še delni izid 9:0, Laščanom pa je zmanjkalo moči za še en povratek. Na koncu so Oskarji naredili 9 točk prednosti in počakali na zadnji zvok sirene.

Najbolj zaslužen za zmago Trboveljčanov je bil Radak, ki je  dosegel 25 točk (22 v prvem polčasu), v drugem polčasu pa je blestel predvsem Perko (18 točk). Pri Laščanih je bil najboljši strelec Blagotinšek s 26 točkami. S to zmago se je Oskar Trbovlje uvrstil že v tretji zaporedni finale KRLZ. Njihov nasprotnik bo znan že prihodnji četrtek, ko se bodo Barbari pomerili proti Mair teamu. Poraženec srečanja pa se bo na tekmi za 3. mesto pomeril proti veteranom iz Laškega.

Strelci: Oskar Trbovlje: Radak 25, Perko 18, Božjak 17, Grešak 13, Guzej 9, Hribšek 7, Cestnik 5, Tominšek 2

KK veterani Zlatorog Laško: Blagotinšek 26, Uršič 22, Cizej 18, Pajnič 16, Lapornik 3, Sadar 2

Druga polfinalna tekma bo 12.4.2018. Ob 20.00 se bosta v dvorani OŠ Trbovlje pomerila Mair team in Barbari. Vabljeni na ogled napete tekme, ki nam bo izdala drugega finalista KRLZ!

 

Print Friendly, PDF & Email