Doma Aktualno Prva zasavska kriminalna komedija prihaja še v Hrastnik

Prva zasavska kriminalna komedija prihaja še v Hrastnik

Film Pozdrav iz Krvavih Revirjev bo jutri ob 19.00 uri doživel tudi hrastniško premiero in s tem zaključil turnejo po domačem Zasavju. Kako pa gledajo ustvarjalci filma iz Filmsko Ustvarjalnega Društva Loke Studio na uspeh filma?

Matic Poropatič

Nekaj mesecev je že minilo od dneva, ko je kinodvorana delavskega doma Trbovlje pokala po šivih od obiskovalcev. Takratno premiero filma Pozdrav iz Krvavih Revirjev si je želelo ogledalo več ljudi kot je bilo sedežev v dvorani in dodatna predvajanja, ki so bila organizirana so dvignila število gledalcev do skoraj 1000 v samo nekaj dnevih. Tudi naslednja serija predvajanj v sosednjem Zagorju je bila dobro obiskana in ustvarjalcem je ostala samo še ena točka. Hrastnik.

Kot komentira predsednik društva Loke Studio, Matic Poropatič: »Mi vidimo naše društvo kot vse-zasavsko in čutimo veliko željo ter potrebo, da prikažemo naš film, ki je zelo zasavsko orientiran, tudi tukaj v Hrastniku.« Dober odziv na film in precejšen obisk je tudi igral vlogo pri njihovi odločitvi za dodatno predvajanje v Hrastniku, kot tudi vloga, ki jo Hrastnik igra v sami zgodba filma. »To je res, Hrastnik je kar nekajkrat omenjen v samem filmu, vendar ne bi kvaril ogleda ljudem, ki filma še niso videli. V petek bodo imeli priložnost preveriti na lastne oči pove režiser filma z nasmeškom.

Tako bodo v sodelovanju s Kulturno Rekreacijskim centrom Hrastnik pripravili še zadnje zasavsko predvajanje filma v kinu Hrastnik, jutri v petek 19.9. ob 19.00 uri.

Ali bo to res zadnje predvajanje?
Matic Poropatič odgovarja »Bomo videli kakšen bo odziv, tudi v Trbovljah sprva ni bilo v načrtu narediti več kot eno predvajanje, pa gledalcev ter zanimanja kar ni zmanjkalo. Bo pa v kratkem film izdan tudi na DVD-ju.«


Filmsko Ustvarjalno Društvo Loke Studio ima v načrtih že nove projekte, vendar kaj več trnutno en izdajo. Namige pa najdete tudi na njihovi facebook strani.

Print Friendly, PDF & Email