Doma Aktualno Prvi brezplačni prevozi v Litiji in Šmartnem. Kaj pa drugje?

Prvi brezplačni prevozi v Litiji in Šmartnem. Kaj pa drugje?

v Zavodu Sopotniki bodo vzpostavili sistem prevozov v Litiji in Šmartnem. Sistem je že v pripravi, zaživel pa bo prvi teden v februarju. V Trbovljah, Hrastniku, Radečah ali Zagorju zanimanja za sodelovanje niso pokazali.

Z brezplačnimi prevozi Zavod Sopotniki starostnikov omogoča, da se starejši udeležijo kulturnih dogodkov, obiskujejo svoje prijatelje, gredo k zdravniku, v trgovino in podobno. Vse prevoze opravljajo prostovoljci z za to namenjenimi službenimi vozili, na klice pa odgovarja zaposlena oseba, ki je koordinator enote.

Vzpostavitev v Litiji in Šmartnem

Govorili smo s koordinatorko programa, Anu Kahuna, ki nam je povedala, da se bo s 4. februarjem vzpostavil sistem, ko bodo starejši iz okolice Litije in Šmartnega lahko poklicali, si rezervirali svoj termin ter se zapeljali do želenega mesta.

Telefonska številka za rezervacije je : 041-44-88-22, delovni čas pa bo od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure.

Kaj pa v Zagorju, Trbovljah, Hrastniku in Radečah ?

Koordinatorka programa nam še zaupa, da z Zagorjem, Trbovljami, Hrastnikom ali Radečami dogovarjanja ne potekajo, saj nobeden iz omenjenih občin ni izrazil potrebe, niti Sopotnike niso povabili, da bi predstavili svoje delovanje.

Print Friendly, PDF & Email