Doma Aktualno Prvi pokorona koncert v Hrastniku

Prvi pokorona koncert v Hrastniku

Čeprav so letos prireditve – tiste, ki niso bile odpovedane – okrnjene, pa bodo za svoje instrumente vseeno vestno poprijeli godbeniki Rudarske godbe Hrastnik.

Prvi večji koncert po epidemiji bo tradicionalni letni koncert, ki bo v soboto, 27. junija 2020 ob 18. uri v amfiteatru pri bazenu.

Koncert, kot pravijo godbeniki, bo potekal v bolj sproščenem vzdušju. Godba ima na sporedu eno uro bolj zabavnega programa, ki obsega pop skladbe Erica Claptona, Robbie-ja Williamsa, seveda pa tudi brez Avsenika ne gre. Koncert, ki bo potekal po dolgem kulturnem zatišju, je dirigent Uroš Razpotnik komentiral takole: »Člani Rudarske godbe Hrastnik smo se, tako kot tudi ostali člani prostovoljnih društev, morali odreči svojemu najljubšemu hobiju. Žal smo tudi mi morali med izbruhom virusa prekiniti z delovanjem. Godbeniki smo si čas krajšali z igranjem doma, nekateri pa smo nostalgično poslušali posnetke koncertov in nastopov. Tudi Hrastnik kot skupnost je močno pogrešal zvoke našega orkestra. Veliko ljudi je omenilo, kako so manjkali zvoki godbe med pustim obdobjem karantene. Tako smo vsi skupaj tudi lahko opazili, kako pomembno je delovanje kulturnih društev v naših krajih. Upam, da bo takšna mentaliteta vztrajala še naprej in da bodo ljudje v prihodnje veseli naših obrazov ter predvsem našega igranja. K sreči pa se je stanje v naši državi umirilo do te mere, da smo z junijem začeli tudi z vajami ter izvedbo drugih aktivnosti.«

Godba je uspela, kljub situaciji, izvesti tradicionalno budnico za 1. maj v malo drugačni obliki. Namesto klasičnega pohoda po občini so ob primerni medsebojni razdalji izvajali koračnice na hrastniški tržnici.

Jutrišnjega koncerta se po dolgem kulturnem zatišju že vsi godbeniki zelo veselimo, je dodal klarinetist Primož Frajle. Le dirigenta malce skrbi zaradi muhastega vremena. A verjamejo, da da mokri ne bodo, v nasprotnem primeru pa bodo s srčnim igranjem že pregnali oblake!

FOTO: Rudarski godbeniki na Češkem

Print Friendly, PDF & Email