Doma Aktualno Kaj vse nastaja izpod prstov tujih in naših umetnikov?

Kaj vse nastaja izpod prstov tujih in naših umetnikov?

V Zagorju te dni poteka že 55. slikarska kolonija Izlake Zagorje, ki je tudi letos zbrala umetnike, ki ustvarjajo v zagorski Stekleni dvorani. Kar sedem jih je prišlo iz tujine, pet pa je domačih. Tehnike likovnega izražanja so različne. Večina umetnikov ustvarja z akrilnimi barvami, med njimi pa je tudi italijanski kipar, čigar skulpture so steklene.

Po besedah Milana Razborška je med udeleženci nekaj takšnih, ki se ukvarjajo tudi z glasbo. Upa, da bodo le-ti soudeležencem predstavili to svojo drugo plat umetnostnega izražanja.

Marija Zdravković iz Beograda, je navdušena, ker lahko ustvarja v Sloveniji. Žal ji je le, ker zaradi slabega vremena ne more slikati zunaj v naravi, kjer bi, kot verjame, nastali zelo lepi pejsaži.

V četrtek pa so svojo kolonijo imeli najmlajši, ki so se z veliko dobre volje udeležili različnih likovnih delavnic.

Ljubitelji umetnosti so vabljeni na različne razstave. V petek, 13. julija, na odprtje razstave Tima Kropivška v DD Zagorje, v torek, 17.julija,  bo v Galeriji Medija ob 19.00 odprta razstava Ejti Štih, ki sicer živi v Boliviji in je hčerka znane ilustratorke in slikarke Melite Vovk, v četrtek, 19. julija, od 12.00 dalje pa bo v Stekleni dvorani priložnostna razstava nastalih likovnih del.

Stanislava Radunovič

Print Friendly, PDF & Email