Doma Aktualno Pustoslemšek z varnostniki na Komunalo, tam poklical policiste

Pustoslemšek z varnostniki na Komunalo, tam poklical policiste

Na Komunalo Trbovlje je danes v spremstvu dveh varnostnikov vkorakal Jože Pustoslemšek, nam je opisal jutranji pripetljaj Milan Žnidaršič. 

Nato je Pustoslemšek poklical policiste zaradi kršitve javnega reda in miru, ti pa ob prihodu kršitve niso zaznali, poudarjajo na Policijski upravi Ljubljana. Prijavitelj bi sicer lahko podal kazensko ovadbo, a tega ni storil.

Milan Žnidaršič

“Razložili smo mu, kdo je direktor, nato je odšel s Komunale. Verjetno se bo vrnil z odvetnikom,” pričakuje dosedanji direktor Milan Žnidaršič, ki je bil s sklepom sodišča 23. novembra imenovan za direktorja za največ 6 mesecev.

V Ajpesu kot direktor vpisan Pustoslemšek

Pustoslemek, ki dogodkov trenutno ne želi komentirati, pa se je v tem času z uradno veljavnim sklepom, ki ga je nadzorni svet komunale sprejel na svoji 14. seji, 11. oktobra, vpisal v Ajpes kot direktor Komunale Trbovlje.

Vir: Ajpes

Kako je to sploh mogoče?

Po mnenju Žnidaršiča naj bi šlo za zavajanje sodišča, saj naj bi Pustoslemšek s sklepom o imenovanju, ki je ničen, dosegel vpis preko notarja: “Gre za protizakonito, kaznivo dejanje. V nekaj dneh naj bi sklep sodišča dobili tudi na Ajpesu. V vmesnem času pa bi se lahko Pustoslemšek izdajal za direktorja,” o morebitnih posledicah pravi Žnidaršič.

Po pojasnila smo se obrnili tudi na Okrožno sodišče v Ljubljani, a njihove odgovore še čakamo.

Nadzorni svet Komunale Trbovlje, ki ga vodi Iztok Hribovšek, se še vedno ni sestal, sejo so sklicali za 30. novembra. Smo pa izvedeli, da je komisija za mandatna vprašana, volitve in imenovanja (KMVVI) včeraj pričela s postopkom razrešitve nadzornega sveta.

SORODNI ČLANKI:

Komunalska godlja političnih razprtij

Print Friendly, PDF & Email