Doma Aktualno Pustoslemšek za direktorja komunale in še za župana

Pustoslemšek za direktorja komunale in še za župana

Jože Pustoslemšek

Na sodišču sta se v začetku tedna soočila – Jože Pustoslemšek, nesojeni komunalni direktor in  Milan Žnidaršič direktor Komunale Trbovlje. Prvi pravi, da so bile kratene njegove pravice pri izbiri direktorja komunale. Žnidaršiču očita, da je zlorabil svoj položaj in v zahtevku, v katerem so Pustoslemška razveljavili z mesta direktorja – “tožil sam sebe”.

Odločitev sodišča se pričakuje že v prihodnjem tednu

Milan Žnidaršič

Na Komunali pravijo drugače. V gospodarskem sporu naj bi Jože Pustoslemšek oporekal ničnost listine nadzornega sveta, ki ga je imenovala za direktorja komunale, zapišejo v sporočilu za javnost. Pričakujejo, da bo sodišče pristopilo k vsebinski odločitvi in prepoznalo, da Pustoslemšek ne izpolnjuje formalnih pogojev za nastop mesta direktorja, še pravijo, saj nikoli ni vodil pravnega subjekta.

Žnidaršič trdi, da je sklep o imenovanju Pustoslemška za direktorja ničen, saj kandidat ni ustrezal pogojem. V nadzornem svetu z Iztokom Hribovškom na čelu se je takrat veliko dogajalo, o čemer smo poročali tudi na našem portalu.

Komunalska godlja političnih razprtij

Pustoslemšek na drugem bregu pa oporeka, da ga je izbral in imenoval nadzorni svet in, če bo sklep sodišča v prid Pustoslemška- tega pričakuje že prihodnji teden, naj bi, kot pravi, po pravnomočnosti postal direktor Komunale. V istem glasu pojasnjuje tudi, da bo kandidiral za župana Trbovelj, ”tako lahko naredim največ za ljudi” je prepričan in na vprašanje, ali bi raje postal župan ali direktor, izbere župansko mesto.

Žnidaršič za naš portal še pojasni, da če bo sodišče odločilo da je bila pravica Pustoslemška v izbirnem postopku prikrajšana, bo zadeva vrnjena na začetek in pritožbe in tožbe bodo lahko padale naprej.

Print Friendly, PDF & Email