Doma Aktualno “Rada hodim bosa, da občutim.”

“Rada hodim bosa, da občutim.”

Umetnica po duši in vzgojiteljica po poklicu je že dve desetletji vpeta med dinamiko našega glavnega mesta in domačnostjo Hrastnika. Laura Husar, katere opus šteje preko 50 pesmi, se je tik pred izdajo svoje prve pesniške zbirke predstavila za naš portal.

Zakaj poezija?

Vsak se na svoj način sooča z radostmi in pastmi sveta; jaz se spopadam skozi poezijo.

Kako si izbrala tiste za objavo?

V dogovoru s Srednjo medijsko in grafično šolo Ljubljana, sem bila omejena na 12 do 14 pesmi. Izbrala sem raznolike pesmi, toda osebno izpovedne.

Kako je prišlo do izdaje zbirke?

K sodelovanju me je povabila Tosja Novak, profesorica, predavateljica predmeta Topografija, na omenjeni srednji šoli. Pod njenim mentorstvom se je dijak maturant Mark Luzar, na lastno pobudo lotil izdelave, grafične priprave zbirke, z risbami pa je pesmi pospremil dijak Jan Martinčič. Zbirka je izdana v samozaložbi.

Predstavitev pesniške zbirke Jaz bo jutri, 28. september 2018 ob 19. uri v Mladinskem centru Hrastnik.

Kaj s svojimi pesmimi sporočaš?

Sama se imam za pripovedovalko zgodb. V njih opisujem različne življenjske zgodbe z moje osebne perspektive. Ljudem ne vsiljujem svojega mnenja. Veseli me že to,  če sva z bralcem v sožitju.

Sicer pa ti je v življenju pomembno kaj?

Cenim kvaliteten pogovor. Privlači me zgodovinska in družbena tematika. Poglabljam se v družbene odnose, v odnose žensk v družbi. Motijo me vsakršna družbena razlikovanja. V življenju cenim drobne stvari kot so zvok valov, ki se lomi ob skale. Rada hodim bosa, da občutim. Rada opazujem našo mačko, ko je v gibanju in med počitkom. Razveseli me, ko sin verjame vase. Veseli me če kdo ve, kakšno kavo pijem. Rada se družim z meni ljubimi. Ljubim in rada sem ljubljena.

Print Friendly, PDF & Email