Doma Aktualno Radečani bodo reševali Ceroz

Radečani bodo reševali Ceroz

Župan Radeč, Tomaž Režun

V Radečah so v prejšnjem tednu imeli 4. redno sejo občinskega sveta, ki pa se je pošteno zavlekla – na račun Ceroza, seveda.

Na začetku seje zaradi manjših pripomb niso sprejeli zapisnika s tretje seje, pa bodo to storili, ko se bodo sestali naslednjič.

Proračun občine so sprejeli skupaj z dopolnitvami in manjšimi spremembami. S tem v zvezi pa nam je župan Tomaž Režun zaupal: »Veseli me, da so svetniki in svetnice prepoznali, da je proračun dobro pripravljen, tudi investicijsko in naravnan v prihodnost, v pozitivno smer. Sprejet je skoraj enoglasno le z dvema vzdržanima glasovoma, nihče pa ni bil proti. To je dokaz, da delamo dobro za Radeče in Radečane. Zdaj bo proračun potrebno tudi implementirati, da bomo na koncu prišli do primerne realizacije.«

Jože Velikonja in Enes Rakovič

Na seji sta bila tudi tudi Jože Velikonja, direktor CEROZA in tehnični direktor Enes Rakovič, ki sta svetnikom predstavila situacijo na deponiji in možne tri scenarije za rešitev problema. Finančna izguba je ogromna, skoraj 3 milijone evrov, preti pa tudi ekološka katastrofa.
“Zaprtje Ceroza bi bilo trikrat dražje od sanacije,“ meni Velikonja. Na vprašanje svetnikov o izstopu Občine Trbovlje je pojasnil: “Izstop je mogoč pod pogojem, da se s tem strinjajo ostali pogodbeniki (21. člen pogodbe – dolžnost in pravice pogodbenikov).”

In kaj pravi radeški župan? “V torek bo skupščina Sveta Ceroza. Pričakujem, da bomo imeli več možnih variant, da končno spravimo Ceroz v pravo smer in da bomo spet lahko z njim zadovoljni, kot smo bili pred leti. Kljub temu da s svojimi sedmimi procenti lastništva nismo največji, bomo konstruktivni in bomo podprli dobre odločitve. Predvsem zaradi občank in občanov verjamem, da bodo rešitve dobre.”

Print Friendly, PDF & Email