Doma Aktualno Radečanka Zoja Kalin znova pionirka leta med strelkami

Radečanka Zoja Kalin znova pionirka leta med strelkami

Devetošolko Zojo Kalin, ki v radeškem okolišu skupaj s sestro dvojčico Izo marsikomu sprožita misel na violino in strelstvo, je Strelska zveza Slovenije slavnostno razglasila za najboljšo strelko leta 2019 v kategoriji pionirk.

Članica Strelskega društva Dušan Poženel Rečica pri Laškem je naslov osvojila drugo leto zapored, kar je glede na razmeroma kratek časa treniranja (5 let), laskav uspeh.

Vrhunska samostojno …

Zoja je že v sezoni 2017/2018 z zračno in malokalibrsko puško pristreljala 12 prvih mest, 2 drugi mesti in 6 tretjih mest, svojo dobro formo pa potrjuje tudi v iztekajoči se sezoni s tremi odličji (državna prvakinja s serijsko zračno puško, državna prvakinja s serijsko malokalibrsko puško 50m leže in državna prvakinja serijsko malokalibrsko puško 50m v trojnem položaju). S tem pa nazivov še ni konec. Osvojila je namreč tudi skupni naslov ligaške prvakinje za leto 2019 v državni pionirski ligi.

…in vrhunska kot del ekipe!

K individualnemu uspehu je dodala še naslov ekipne državne prvakinje z malokalibrsko puško v obeh disciplinah in ekipne državne podprvakinje (skupaj s sestro Izo Kalin in Niko Zupanc) s serijsko zračno puško. Sestri Kalin in Zupančeva so prejele bronasto plaketo za dva ekipna državna rekorda.

Več kot očitno je, da je Kalinovim strelstvo v krvi, saj je tudi oče dvojčic zagrižen strelec in kot trener Strelskega društva Dušan Poženel Rečica pri Laškem skrbi na strelišču v Zidanem mostu za dekleti, ki sta glede na dosežke na pravi poti.

 

 

Print Friendly, PDF & Email