Doma Aktualno Radeški zdravstveni dom ima novo vodstvo

Radeški zdravstveni dom ima novo vodstvo

Po pestrem dogajanju v radeškem zdravstvenem domu v preteklih mesecih so člani sveta zavoda na izredni seji pretekli torek imenovali novo začasno vodstvo zdravstvenega doma.

Imenovanje novega vodstva

Vladimira Tomšič (Foto: spletna stran ZD Sevnica)

Mesto vršilke dolžnosti direktorja je zavzela Vladimira Tomšič, sicer direktorica ZD Sevnica, nam pove Sonja Mušinovič, predsednica sveta zavoda ZD Radeče. Tomšičeva naj bi naloge opravljala vse do imenovanja novega direktorja, a najdlje eno leto, saj je tako določeno z zakonom, pojasnjuje Mušinovičeva in doda, da bo razpis za novega direktorja zdravstvenega doma najverjetneje objavljen po koncu obdobja letnih dopustov.

Odpoved bivše direktorice

Postopek razrešitve zdaj že bivše direktorice Ingrid Kus Sotošek je sedaj dokončno zaključen. Bivša direktorica naj ne bi zaključila svojo “pot” v radeškem zdravstvenem domu le kot direktorica, pač pa je podala odpoved delovnega razmerja tudi kot zdravnica, še izvemo.

Novo imenovana vršilka dolžnosti Vladimira Tomšič nam pove, da je njena prva naloga pregled poslovanja zavoda, nato pa bo sojo energijo usmerila tudi na dostopnosti zdravstva v radeški občini, seveda ob upoštevanju etičnosti in zakonitosti.

Burno dogajanje v zadnjih mesecih

Naj spomnimo, marca letos je župan Radeč Tomaž Režun sklical izredno sejo, saj naj bi se nad delom takratne direktorice zdravstvenega doma pritoževali tako občani, kot tudi zaposleni. Več tukaj.

Tomaž Režun

Na seji sveta zavoda sredi aprila so člani odločili, da nemudoma začnejo s postopkom razrešitve Kus Sotoškove. Kot je takrat za naš portal povedal župan so direktorici očitali “koruptivno dejanje” zaposlitve svoje hčere-zdravnice in pa, da si je delo organizirala tako, da je kot zdravnica opravila ogromno število nadur in si jih seveda tudi izplačala.

Maja je svet zavoda ZD Radeče začel s postopkom razrešitve (več tukaj), junija pa so si štirje člani sveta zavoda premislili glede svoje odločitve in tako je Kus Sotoškova ostala na mestu direktorice zdravstvenega doma – vse do začetka julija, ko je sama podala odstopno izjavo z mesta direktorice.

SORODNI ČLANKI:

Preobrat: Sotoškova še na čelu ZD Radeče

Print Friendly, PDF & Email