Doma Aktualno Ravnanje z dojenčki, terapija s konji …

Ravnanje z dojenčki, terapija s konji …

Šole in vrtci pa tudi veliko starejših je aktivno sodelovalo v različnih delavnicah. Srednja šola Zagorje je tudi letos pripravila dogodek, ki ima za cilj ozaveščati ljudi, jih voditi do zdravega življenja.

Ravnateljica Aljaša Urbanija in Jožica Jurič

Jožica Jurič, organizatorka dogodka nam je povedala: “Letos že osmič poteka prireditev Zasavje za zdravje, ki jo pripravijo dijaki 4. letnika zdravstvene nege. Vsako leto imamo kakšno novo delavnico.” Tokrat so imeli 12 različnih delavnic: prva pomoč, delavnica športa, zdrave prehrane, merjenje krvnega tlaka in sladkorja, terapija s konji, sproščanje zgodnje odkrivanje rakastih sprememb, handling dojenčkov … Juričeva je bila z obiskom zelo zadovoljna. Napovedanih je bilo okoli sedemsto ljudi, spontano pa so prišli tudi drugi, kar jo je posebej razveselilo.

Ravnateljica SŠ Zagorje Aljaša Urbanija je ob tem še dodala, da imajo vodene skupine, za katere skrbijo dijaki tretjega letnika. “Dijaki se tako hkrati pripravljajo za naslednje leto, ko bodo tudi sami pripravili ta dogodek.”

Vreme je bilo prav prijetno in vsi udeleženci so ga na različne načine s pridom izkoristili. Krvni tlak sta merili Dženana in Mateja. Mark, Aljana in Šejla pa krvni sladkor.

Dženana in Mateja

Z številom obiskovalcev je bila zadovoljna tudi dijakinja Dženana Mirić: “Mlajši so z veseljem merili krvni tlak, za merjenje sladkorja pa se jih je odločilo manj.”

Med drugim smo obiskali tudi delavnico – handling dojenčkov, kjer so dekleta nazorno prikazala, kako pravilno prenašati dojenčka, opisala, kako zanj skrbeti in odgovarjala na vprašanja. Med prisotnimi je bila tudi Lara Zidar, dijakinja prvega letnika. »Všeč mi je delavnica in delo z dojenčki, pa tudi druge delavnice. Vse me zanima, saj bo to moj poklic.«

Print Friendly, PDF & Email