Doma Aktualno Razkrivamo, kateri zasavski župan ima najvišjo plačo!

Razkrivamo, kateri zasavski župan ima najvišjo plačo!

Plača županov je odvisna od števila prebivalcev in delovne dobe. Poleg plače imajo pravico do regresa za prehrano, nadomestila za ločeno življenje, stroškov prevoza, terenskega dodatka, regresa za dopust, jubilejnih nagrad, solidarnostnih pomoči in odpravnine ob upokojitvi (po Zujfu-u).

Prvi Švagan, sledi Jerič

Najbolje plačani zasavski župan je Matjaž Švagan, njegova plača je avgusta znašala 3.731 evrov bruto in je na lestvici županskih plač 19. po vrsti.

V občini z dobrih 9000 prebivalci, torej v Hrastniku, je imel župan v odhajanju Miran Jerič avgusta na plačilni listi znesek 3.512 evrov. Edina ženska med zasavskimi župani, Jasna Gabrič ima bruto plačo 3.452 evrov in slabih 500 manj prebivalcev kot v Zagorju, kjer so po podatkih Statističnega urada RS v prvi polovici leta zabeležili 16504 prebivalce.

V Litiji je Franc Rokavec avgusta zaslužil 3.501 evrov bruto plače, edini nepoklicni Zasavc – Tomaž Režun, ki je tudi edini župan daleč naokrog, ki na letošnjih volitvah sploh nima protikandidata pa prejema polovično župansko plačo, kar za 4200 prebivalcev, kolikor jih občina Radeče ima, pomeni dobrih 1400 evrov bruto.

Print Friendly, PDF & Email