Doma Aktualno Razpis za “nove” gasilce zunaj, “stari” še brez odpovedi

Razpis za “nove” gasilce zunaj, “stari” še brez odpovedi

Prostovoljno društvo Trbovlje-mesto je objavilo razpis za štiri delovna mesta gasilcev, in sicer za zasedbo delovnega mesta vodje poklicnega jedra in treh delovnih mest kandidatov za gasilce.

Gasilski zavod se ukinja, gasilci še niso prejeli odpovedi

Na občini odgovarjajo, da je »Gasilski zavod Trbovlje v postopku likvidacije, težko pa je govoriti o točnem datumu popolne ukinitve, ob tem pa naj poudarimo, da se lahko število zaposlenih že pred prenehanjem delovanja zavoda zmanjša na nič, zavod pa preneha z delovanjem kasneje.«

Statut PGD Trbovlje, kjer bodo že letos zaposleni gasilci, je že spremenjen in pripravljen na novo ureditev. Konec avgusta bo znano, kako je z odpovedmi poklicnim gasilcem, te jih namreč še niso dobili in kako bo postopek potekal.

Poklicni trboveljski gasilci pa so medtem dobesedno v temi. “Ne vemo, kdo bo prezaposlen, kdo bo ostal brez službe, kdaj bo nov sistem …pravzaprav ne vemo nič” opozarja gasilec Andrej Sajovic, ki ne razume, zakaj zaposlujejo na novo, če imajo “v bajti” usposobljene in šolane gasilce z leti izkušenj. “Smatramo, da je prišlo do osebnih zamer, saj logike ni nobene” še zaključi Sajovic.

O znesku odpravnin, ki jih bodo ob likvidaciji zavoda namenili gasilcem na občini še ne konkretizirajo. Kot pravijo, še ni znano, komu jih bo treba izplačati. Dva gasilca sta odpovedi ponudila sama in zanju odpravnina ne bo potrebna. Neuradno smo izvedeli, da naj bi pet dosedanjih prezaposlili, štiri nove pa poiskali z objavljenim razpisom.

Print Friendly, PDF & Email