Doma Šport Remi rokometašev v Brežicah

Remi rokometašev v Brežicah

1.B.DRL – 3.krog

RK Brežice – RK Dol TKI Hrastnik 27:27 (12:14)

Brežice, 30.9.2017 – športna dvorana. Gledalcev 100. Sodnika Smolko, Knez

BREŽICE: Krivokapić, Supančič, Jagrič; Mladkovič, Cerjak Jurij, Deržič 1, Tomše Jaka 6, Tomše Miha, Kovač 4, Škoflek 1(1), Cigler 1, Derenda, Baznik, Humek 1, Mlakar 5(3), Cerjak Matija 8. Trener  Kukavica

DOL: Kos, Sikošek;  Pintar 2, Brilej 1, Klepej 8(1), Ajdari 5, Zobarič, Gospodarič, Krhlanko, Hribšek 5, Grušovnik 3(2), Ramić 1, Ribič 1, Jakopič 1, Blagotinšek. Trener Begović

7m: 5(4); 4(3) Izključitve: 4 minute; 6 minut

Dolski rokometaši se s sobotnega srečanja iz Brežic vračajo s točko, čeprav je po igri v prvem polčasu kazalo tudi na večji izkupiček.

Igra je bila v uvodnih minutah izenačena, največjo prednost štirih zadetkov pa so si Dolani priigrali v drugem delu prvega polčasa,  ko je  kapetan Gregor Klepej  s svojimi zadetki ohranjal lepo rezultatsko prednost. Klemen Brilej je v 22. minuti povedel svojo ekipo v vodstvo 10:6, žal pa se je le nekaj minut zatem poškodoval in zanj je bilo tekme praktično konec. Omenimo še izvrstne obrambe novinca v dolskih vratih Martina Kosa, ki je nekajkrat preprečil domačinom, da bi se resneje približali.

V drugem polčasu so domačini stopnjevali ritem in samo vprašanje je bilo, kdaj bodo ujeli goste. V 45. minuti so z golom najboljšega igralca tekme  Matije Cerjaka prvič povedli – 20:19. Domači so dobili krila in ko je v 53.minuti  Luka Cigler povišal domače vodstvo na +2 (24:22), so se domači navijači že začeli veseliti. Vendar se s tem niso strinjali dolski rokometaši, ki so po minuti odmora le zaigrali zavzeteje in z zadetkom Domna Hribška v pičlih dveh minutah uspeli rezultat izenačiti.

Do konca 60 minute je potekalo izenačeno in napeto srečanje. Dolani so 4 sekunde pred zaključnim piskom z golom Amala Ajdarija uspeli izenačiti, domačim pa je zmanjkalo časa za uspešen zaključek zadnjega napada.

Pravična delitev točk na tem srečanju, čeprav je lahko obojim žal za svojimi izpuščenimi priložnostmi tudi za drugo.

V naslednjem krogu dolski rokometaši gostijo RK Grosuplje, Brežičani  pa gostujejo v Ljubljani pri Krimu.

Print Friendly, PDF & Email