Doma Aktualno Robotizirane celice, vgradni moduli, nadzor naprav na daljavo …

Robotizirane celice, vgradni moduli, nadzor naprav na daljavo …

Nič posebnega, pravi ustanovitelj podjetja AMTEC.PRO Uroš Flere. Gre za produkte lastnega razvoja, ki jih v Trbovljah delajo že vrsto let.

Podjetje je bilo ustanovljeno pred petnajstimi leti. Na začetku so bili tesno vezani na manjše število kupcev, z letom 2011 pa so odprli poti do novih kupcev širom po Evropi.

“Delamo majhne serije in nišne produkte, kjer smo najboljši.”

AMTEC.PRO dela embalažo za elektronske komponente ter naprave za pakiranje v takšno embalažo, nudi pa tudi storitve pakiranja. Medtem ko imajo na področju embalaže več konkurentov, so na področju naprav za pakiranje eni izmed redkih evropskih proizvajalcev, vsekakor pa najinovativnejši.

Najnovejša je robotizirana celica

Najnovejši izdelek je robotizirana celica, v katere tresalnik stresete izdelke, robot pa jih s pomočjo strojnega vida samostojno pobere in zapakira. Tako preprosto se sliši, a pri ogledu njihovih razstavnih modelov, nemalokdo ostane odprtih ust.

Naprave lahko celo upravljajo in nadzorujejo na daljavo, tako lahko iz Trbovelj nadzorujejo svoje inovacije po vsem svetu.

Danes v Trbovljah na leto sestavijo in sprogramirajo več kot 30 strojev ter izdelajo vsaj dva tisoč kilometrov embalaže. Nabor tistih, ki potrebujejo njihove izdelke je širok, pojasni direktor. Od elektronske, kovinske, avtomobilske, letalske do industrije bele tehnike.

Največ izvoza, najmanj Zasavja

Zanimivo pa je, da v Zasavju niso imeli veliko posla. Tudi Slovenija se jim je bolj odprla šele lani. Vsaj 80 odstotkov izvozijo. Uspešni Trboveljčani delajo predvsem za nemški, švicarski in italijanski trg, njihovi izdelki so praktično že v vseh evropskih državah. Želijo si pa tudi izven Evrope.

Podjetje je locirano v prostorih bivše Iskre, optimalna je tako ekipa kot prostor, je prepričan prvi mož trboveljskega tehnološkega podjetja, ki si obeta posla tudi na drugih kontinentih. “Trenutno smo prisotni v Evropi, k nam prehajajo distributerji našega glavnega konkurenta iz Amerike, tako se počasi pripravljamo na naskok izven Evrope”.

V letih se je kadrovska struktura izpopolnila pri številki 12. Kot pravi Flere je ekipa trdna: “Velikih menjav v kadrih ni, saj uvedba v takšno delo traja toliko časa, da si projektnih ali “sezonskih” delavcev ne moremo privoščiti”. So pa vedno odprti za nove ambiciozne sodelavce.

Print Friendly, PDF & Email