Doma Aktualno Roglič na šesti etapi Giro d’Italia izgubil del hlač in rožnato majico

Roglič na šesti etapi Giro d’Italia izgubil del hlač in rožnato majico

238 kilometerska 6. etapa Gira d’Italia se za Zagorjana Primoža Rogliča ni začela najbolje. Nosilec roza majice je bil namreč vpleten v nesrečo in padel v 35 kilometru etape, a na srečo z izjemo strganih hlač ni utrpel hujših posledic, saj je nemudoma po padcu prejel zdravniško pomoč, kar mu je omogočilo hitro nadaljevanje. Ne dolgo za tem je s pomočjo svoje ekipe hitro ujel konkurenco, in nadaljeval z branjenjem 35 sekund prednosti, ki si jih je nabral pred začetkom te etape.

Izjemno zahtevna in druga najdaljša etapa Gira d’Italia se je nadaljevala brez dodatnih zapletov za Rogliča, čigava ekipa je pred začetkom etape dejala, da ne bodo branili roza majice za vsako ceno, saj jim je cilj končna zmaga in je posledično potrebno razmišljati na dolgi rok. Bojijo se namreč, da bi nespametno upravljanje izčrpalo Rogliča pred gorskimi etapami, ki sledijo v tretjem tednu dirke, kar bi jih na koncu stalo zmage na Giro d’Italia.

Conti novi nosilec roza majice

V drugi polovici etape se je prednost ubežnikov približala šestim minutam, katero so držali do 50 kilometrov pred ciljem, in z njo začeli vzpon na Coppo Casarinelle, ki ima dolžino 15 kilometrov in višinske razlike 655 metrov. Na tej točki dirke sta pobudo prevzela Fausto Masnada in pa Valerio Conti, ki je v finišu etape “kriv”, da je Roglič poleg dela hlač izgubil še rožnato majico, saj je po zaključku etape prevzel vodstvo v skupnem vrstnem redu. Zmagovalec etape je bil Masnada, ki je v šprintu za zdržal do konca in prvi prispel na cilj. Naslednja etapa bo dolga 185 kilometrov in se bo pričela jutri ob 12:25.

 

Print Friendly, PDF & Email