Doma Aktualno Roker, ponosen, da je Zasavc

Roker, ponosen, da je Zasavc

22-letni roker Jan Ostrožnik iz Trbovelj ima za seboj že več kot 150 solo koncertov. Svojo glasbeno pot je začel nekje leta 2010, ko je ustanovil svojo prvo skupino.

Začel je z ustanovitvijo skupine Red Dot, s katero so igrali tudi kot predskupina Peru Lovšinu. Kasneje se je pridružil Divjim Rožam, kjer je kot pevec ostal dobro leto in pol. Po odhodu je ustanovil še duo Downtown Jerks, nato pa se posvetil samostojnemu nastopanju in skupini Chainbrake.

Jan pa ni samo talentiran pevec in kitarist. S pomočjo interneta in posluha se je sam naučil igrati orglice, banjo, bas kitaro in bobne. Njegov naslednji izziv bo igranje klavirja, nam je zaupal.

Imaš oziroma si imel pred nastopi kaj treme?

Od začetka nekajkrat, ampak sedaj pa je to že lep čas neka stalnica v mojem življenju in v tem uživam.

Ali kdaj napišeš tudi svojo skladbo? Si jo že predstavil publiki?

Ja, nekaj se tudi sam trudim, ampak do sedaj še nič ni ugledalo luč sveta. Raje se posvetim skupnemu ustvarjanju v bendu.

Si tudi član skupine Chainbrake. Od kje ideja za skupino in njeno ime?

Res je. Prvotno bi to moral biti projekt za čez poletje v letu 2016, ampak smo že po prvi vaji vedeli, da temu ne bo tako, kajti ustvarjalnost in kemija enega in drugega je bila prav takšna kot jo potrebuje band. Ideje za ime pa žal nikoli ne znam razložiti tako, da bi vsi razumeli, zato je bolje, če kdaj drugič povprašate o tem ostale člane, sem pač malo”poseben” (smeh). 

Kateri koncerti so ti najbolj ostali v spominu? Zakaj?

Res nora energija je bila v Zagorju pri Katastrofah. Drugače pa Gora Rocka, ki je bil obenem tudi največji oder do sedaj.

Raje nastopaš sam ali z bendom? Kje je boljše vzdušje?

Kakor kje in kdaj. Mislim, da je oboje super, ne morem se odločiti ne za eno ne za drugo.

Kako usklajuješ glasbo z drugimi obveznostmi (služba, prijatelji …)?

V službi mi gredo dostikrat na roko, saj je tudi v vodstvu prisotno glasbeno ustvarjanje in posledično so vsi razumevajoči kar se tega tiče. Glede prijateljev in bližnjih, zanje si vedno vzamem čas, mogoče tudi prevečkrat. Ni res, da ljudje nimamo časa, imamo pa različne prioritete, kar pa lahko včasih pripelje do razočaranja.

Katerega izmed znanih glasbenikov občuduješ? Zakaj?

Lahko bi našteval tri dni skupaj, ampak če bi moral izpostaviti top tri potem bi bilo pri meni takole: David Coverdale (Whitesnake), Mark Knopfler (Dire Straits) in Chris Stapleton. Med seboj so čista nasprotja, ampak vsak od njih je tudi meni nekako pripomogel mojemu razvoju v glasbi. Chris Stapleton je tudi moj najljubši izvajalec, to pa zato ker je preprost in nekako najdem sebe v skoraj vseh njegovih pesmih. Njegov nenormalen vokal pa poskrbi za kurjo polt vsakič, tudi če bi moral poslušati 30x zapored isto pesem (smeh).

Imaš punco ali za njo trenutno ni časa?

Ne, trenutno nimam punce, saj tudi zase nimam kaj dosti časa.

S čim se poleg glasbe še ukvarjaš?

Sem velik navdušenec ameriških vozil, ter vsega kar spada zraven. Rad grem tudi v naravo ali na kakšen “road trip”. Čakam pa še na potovanja čez lužo (smeh).

Kakšne so tvoje želje glede glasbene kariere?

Zelo rad bi šel tudi v tujino, nimam pa nobenih zadanih planov. Kar pride sproti je največje zadovoljstvo.

Print Friendly, PDF & Email