Doma Aktualno Rotarijci že osmo leto povezali mlade

Rotarijci že osmo leto povezali mlade

Rotary klub Zagorje Kum je skupaj s pobratenimi Rotary klubi Brčko 1938, Zrenjanin, Ulcinj, in letos še Doboj že osmo leto zapored organiziral druženja otrok v Zasavju in udeležbe na Taboru Mojca v Dolenjskih Toplicah. Udeleženci so bili učenci osnovnih šol iz širšega Zasavja, od Litije do Radeč in osnovnih šol Brčkega, Zrenjanina, Ulcinja in Doboja.

Letos se je družilo 27 otrok iz štirih držav in 12 občin

Aktivnosti so se pričele z obiskom Steklarne Hrastnik in Skakalnega centra Kisovec. Nadaljevale z obiskom Bleda in Ljubljane, ki so ga letos popestrili z vožnjo po Ljubljanici in zaključili Pr’ Čop v Podkumu. V nedeljo zjutraj so udeleženci iz tujine obiskali Kum, avtobus pa je tudi vse udeležence Tabora Mojca po drugi uri odpeljal v Dolenjske Toplice.

V devetih dneh, sta se začetni strah in nervoza spremenili v navdušenje in dobro voljo, opisujejo organizatorji. Udeleženci iz tujine so spoznali Slovenijo, čudili so se njeni lepoti, urejenosti in čistoči.

V Dolenjskih Toplicah so trdo delali in uživali. Pripravljali so se za zaključni nastop, petje, ples in raziskovanje aktivnosti, ki jim niso domače.

Starši in spremljevalci, ki so prišli v soboto po otroke so bili navdušeni nad njihovim nastopom in presenečeni nad objemi in solzami ob slovesu. Prijateljstvo je osnovno sporočilo Rotarijstva in prav je, da ga spoštujemo in damo mladim možnost,
da ga spoznajo sami in ga krepijo in spoštujejo, še povedo zasavski organizatorji.

Print Friendly, PDF & Email