Doma Aktualno Rudarske princese: Zasavke stopile vkup!

Rudarske princese: Zasavke stopile vkup!

Ko smo lani prvič pripravili srečanje Rudarskih princes, so se ženske spraševali: »Zakaj bi bila princesa?«, »Ne vem, če spadam zraven?« in tisto najbolj osnovno; »Kaj sploh so Rudarske princese?«.

Zapremo prostor za zavist in odpremo pot za sodelovanje

Odločili smo se, da uspešne ženske, ki tako ali drugače skrbijo, da se Zasavje razvija in da bo to prostor, kjer mladi ne bodo odhajali, ampak prihajali, združimo in povežemo. Zapremo prostor za zavist in odpremo pot za sodelovanje.

»Naj bo jasno in glasno rečeno. Tukaj ste, ker s svojim delom doprinašate k boljšemu Zasavju, k boljšemu življenju za vse nas in za naše potomce. In, če bomo drage dame še bolj sodelovale, si podale roke, se nam obeta lepša prihodnost« sem v imenu organizatorke dejala princesam.

Letalska inženirka in doktorica socialne gerontologije

Včeraj smo v Zagorju predstavili tudi zgodbi dveh uspešnih žensk, ki vsaka na svojem področju orjeta ledina. Špela Režun, direktorica VDC Zagorje je doktorirala iz socialne gerontologije, kjer si je pomagala z domačo zgodbo, ko babica ni morala več skrbeti sama zase. Princesa Špela se že vrsto let bori za enakost oseb s posebnimi potrebami in za vključujočo družbo. Uspešna pa je tudi na domačem parketu, saj svoje tri hčere in moža vključuje v svoje projekte kadar je le mogoče.

Na oder je stopila še ena princesa, letalska inženirka Nika Mlinarič iz podjetja AFormX iz Trbovlje in je nominirana tudi za inženirko leta. Njeno delo najdemo v simulatorjih letenja, trenutno pa pridobiva naziv pilotka. V pretežno moškem svetu se je, kot sama pravi, super znašla in idej za nove projekte ne manjka. Princesa Nika je ena tistih, za katero vemo, da bomo o njej še slišali.

Novoletno drevesce, ki je plod Rudarskih princes

Zasavske ženske so včeraj v zabavnih delavnicah »ustanovile šolo«, kjer se bodo reševali največji zasavski problemi. Šolnino pa bodo častili župani, so se pošalile.

Času primerno je ob koncu dogodka vsaka princesa naredil svoj okrasek in uredništvo Zasavskih onlajn novic bo krasilo novoletno drevesce, ki so ga s skupnimi močmi postavile Rudarske princese.

FOTO: “Medtem ko gradi prihodnost, doma še pospravi, naredi nalogo z otroki …”

Print Friendly, PDF & Email