Doma 1+1=2 S ponedeljkom kup novih zapovedi – danes še vedno polne gostilne, igrišča

S ponedeljkom kup novih zapovedi – danes še vedno polne gostilne, igrišča

Vlada naj bi danes konkretizirala včeraj zvečer dogovorjene ukrepe za zajezitev širjenja virusa s področja javnega potniškega prometa in glede obratovanja lokalov. Bo pa že danes začel veljati občinski odlok, ki zapoveduje zaprtje vseh gostinskih lokalov, cvetličarn, frizerskih salonov in drugih dejavnosti v Mariboru. Kršitelje čakajo kazni.

Mnogi lokali – tudi po Zasavju – so se že včeraj sami odločili, da zaprejo vrata, saj jim je lastno zdravje in zdravje njihovih strank pomembnejše. Ostajajo pa še takšni, ki bodo odprti vse dokler jim Vlada ne ukaže drugače.

V Trbovljah so strani občine in civilne zaščite že pozvali k zaprtju gostinskih lokalov in neživilskih trgovin. V petek so bila zaprta tudi vsa igrala v Zagorju in Trbovljah, so se pa v Hrastniku še včeraj igrali na skupnih igriščih, saj je občina šele včeraj zvečer razobesila obvestila o prepovedani uporabi igral.

Danes zjutraj polne terase

Terase gostinskih lokalov še vedno mrgolijo obiskovalcev. Danes dopoldne denimo, so se zbirali v lokalih vseh treh občin. Vlada je napovedala zaprtje vseh nenujnih lokalov po Sloveniji, so pa v pripravi tudi ukrepi za pomoč gospodarstvu zaradi posledic širjenja koronavirusa, z namenom ohranitve delovnih mest in likvidnosti podjetij, so še sporočili iz Urada vlade za komuniciranje.

V Trbovljah poziv k zaprtju lokalov in neživilskih trgovin

Print Friendly, PDF & Email