Doma Aktualno Saga na komunali dočakala sklep sodišča, ampak …

Saga na komunali dočakala sklep sodišča, ampak …

Trboveljska komunala je javnost včeraj seznanila s sklepom sodišča v Ljubljani, ki je sklep postopkovne narave in ne vpliva na vsebino, so pojasnili, bo pa na podlagi tega dovoljena obnovitev postopka, da bo sodišče pričelo z vsebinsko presojo zakonitosti imenovanja Jožeta Pustoslemška za direktorja Komunale Trbovlje, pravijo na Komunali. Pomembna bo torej vsebinska sodba, ki bo določila, ali je Pustoslemšek izpolnjeval pogoje za prijavo na razpis za direktorja komunale ali ne. Popolnoma drugačno videnje taistega sklepa pa ima Pustoslemšek, ki pravi, da prejeti sklep razveljavlja pritožbo komunale in direktorja. Potemtakem bo po pravnomočnosti sodbe Pustoslemšek (spet) direktor.

En sklep, dve popolnoma različni interpretaciji vsebine

Na Komunali Trbovlje so še zapisali: “Sklep sodišča o dovolitvi obnove postopka je zaradi do sedaj razširjenih neverodostojnih izjav posameznikov tudi po mnenju Komunale Trbovlje, d.o.o., primerna rešitev, saj bo le na ta način odpravljen dvom o pravilnosti njenega dosedanjega ravnanja, kar bo v končni fazi potrjeno s sodbo sodišča.”

S sklepom sodišča je zadovoljen tudi Jože Pustoslemšek, ki je prepričan, da bo po pravnomočnosti prejetega sklepa, to bo 15 dni po vročitvi, znova postal direktor Komunale Trbovlje. In sicer na podlagi odločbe nadzornega sveta oziroma takrat predsednika nadzornega sveta Iztoka Hribovška, ki je bila izdana pred razveljavitvijo.

Kdo bo zdaj direktor?

Obe stranki sklep sodišča interpretirata vsak po svoje. Tožeča stranka, torej Jože Pustoslemšek trdi, da je sodišče ugotovilo, da vodstvo Komunale Trbovlje ni imeli pooblastil, da bi odločali v imenu nadzornega sveta Komunale.

“Ker naj bi želelo “vodstvo” Komunale Trbovlje z različnimi izjavami zopet zavajati javnost, kako naj bi v prihodnje potekalo nadaljevanje tega procesa vam zagotavljam, da to ne drži” opozarja Pustoslemšek. Res pa je, še doda, da ta sklep še ni pravnomočen.

Nesojeni komunalni direktor meni, da bi bila pritožba z njihove strani zavlačevanje in povzročanje nepotrebnih dodatnih stroškov. Sporočilo za javnost, ki so ga poslali medijem pa “javnost ponovno zavaja, da bo sodišče začelo z vsebinsko presojo zakonitosti mojega imenovanja. To ne drži, saj se sodišče v sklepu ni nikjer opredelilo glede tega. Predvidevam, da so to le njihove želje s katerim pa očitno lahko zavajajo javnost” še zaključi naš sogovornik.

Print Friendly, PDF & Email