Doma Aktualno Sava se umirja, nekatere ceste že odprte

Sava se umirja, nekatere ceste že odprte

Sava se umirja. V Zasavju sta tako po zadnjih podatkih Prometno-informacijskega centra zaprte le še lokalne ceste Sava – Mošenik in Hrastnik – Radeče (zaradi poplavljenega cestišča) ter cesta Zagorje – Čolnišče (zaradi skalnega podora).

Po podatkih Regijskega centra za obveščanje je ob 12. uri je poplavilo cesto pri šoli v Podkraju v občini Hrastnik, ki bo do preklica zaprta.

Nekaj pred 10. uro se je začelo čiščenje regionalne ceste Hrastnik – Zidani Most. Gasilci PGD Hrastnik so nudili pomoč pri odstranjevanju vej in spiranju blata.

Železniški promet čez Zasavje poteka normalno, morebitne zamude vlakov lahko preverite na spletni strani Slovenskih železnic.

Na območju občin Trbovlje, Zagorje ob Savi in Hrastnik je zaradi močnega vetra zjutraj prišlo do poškodb na elektro in telefonskih napeljavah. Delavci podjetja Elektro in Telekoma napake odpravljajo.

Gasilci še vedno na delu

Ob 9.52 so gasici PGD Dol pri Hrastniku na Cesti NOB na Dolu pri Hrastniku zamenjali strešnike na stanovanjski hiši, ki so ogrožali mimoidoče.

Ob 9.50 so v Čolniščah v občini Zagorje, gasilci PGD Čolnišče razžagali smreko, ki je padla na garažo, odstranili pretrgan telefonski kabel ter očistili dovoz.

Ob 8.37 so v Potoški vasi, občina Zagorje, gasilci PGD Zagorje mesto razžagali in odstranili veje, ki so ogrožale mimoidoče.

Ob 8.40 so v Bevškem, Občina Trbovlje, gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje s folijo ponovno prekrili zemeljski plaz.

Ob 7.00 so na lokalni cesti Čemšenik – Izlake, občina Zagorje ob Savi gasilci PGD Čemšenik iz cestišča odstranili večje podrto drevo.

Ob 3.40 je iz gostinskega lokala v Ulici Mire Pregljeve v Litiji zaradi poškodovane vodovodne cevi iztekala voda. Gasilci PGD Litija so zaprli ventil in preprečili nadaljnje iztekanje vode. Za čiščenje bo poskrbel lastnik objekta. Na kraju je bila tudi policija.

Ob 1.55 so v naselju Za Savo v občini Hrastnik gasilci PGD Hrastnik iz poplavljenega objekta s potopno črpalko prečrpali podtalnico.

Print Friendly, PDF & Email