Doma Aktualno Še en Zasavc na svetovnih stopničkah

Še en Zasavc na svetovnih stopničkah

Trboveljčan David Krajnc je na Svetovnem prvenstvu Mednarodne karate zveze IKU (International karate union), minuli vikend v kraju Kilkkeny na Irskem ugnal s konkurenco veteranov od 35 do 45 let in domov odnesel zlato.

Po uspešnih nastopih v kadetski, mladinski in članski reprezentanci Slovenije je Krajnc po dolgem času nastopil tudi v veteranski kategoriji. Leta 2013 je v Portorožu osvojil 1. mesto – naslov Svetovnega prvaka v športnih borbah v kategoriji veteranov od 35 do 45 let. Uspeh je ponovil v Braziliji leto kasneje, kjer je ubranil 1. mesto. Na Evropskem prvenstvu na Portugalskem leta 2015 pa je osvojil bronasto odličje.

Irska ugodna za Zasavca

2017 se je udeležil Svetovnega prvenstva na Irskem, Kilkenny,  ter se zopet zavihtel na sam vrh. V prvem kolu je David premagal neugodnega predstavnika Irske, z minimalno prednostjo enega vazarija. V drugem kolu je zaradi poškodbe nasprotnika iz Brazilije zmagal brez borbe. V polfinalu se je srečal z nasprotnikom iz Walesa, katerega je premagal pred zaključkom poteka borbe, s tremi osvojenimi ipponi. V finalni borbi je pred domačimi navijači premagal precej večjega in močnejšega domačina, Barryja Harmonda, ter tako ponovno postal Svetovni prvak v karateju med veterani 35 do 45 let. “Vsi nastopi, brez poraza …Težko bi bilo bolje …” je bil navdušen Krajnc, ki je prav tako obljubil, da bodo njegovemu uspehu še pošteno nazdravili.

Že tako dobremu uspehu pa slovenski borci v nedeljo v ekipnem osvojili še srebro!

Print Friendly, PDF & Email