Doma Aktualno Še ena zmaga za hrastniškega kajakaša

Še ena zmaga za hrastniškega kajakaša

Foto: kajak-zveza.si

Neverjetna hrastniška raketa Peter Kauzer pobira zlato vsepovsod. V nemškem Augsburgu je na tretji tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni dosegel izjemen uspeh.

Eno izmed najbolj slovitih kajakaških prizorišč je očitno za Kauzerja mala malica in letošnje leto pobira pokal za pokalom. Junija je priveslal naslov evropskega prvaka, julij pa je v znamenju zmage v Nemčiji.

»Malo me jezi, da sem imel prvič letos dotik, ampak na srečo je bila še vseeno dovolj dobra vožnja, da sem na koncu uspel premagati Jirija. Na startu sva se malo šalila. Rekel sem mu, da ga bom lovil po progi, on pa mi je odvrnil, da tokrat ne. Na koncu se je samo začel smejati, ko je videl, da je dve desetinki za menoj. Za razliko od prejšnjih tekem, kjer jaz nisem imel dotika, on pa, in je bil za mano, sva zdaj oba imela dotik. Oba sva prikazala najboljši vožnji in na koncu sva zasluženo prvi in drugi” je po tekmi za Kajakaško zvezo dejal Peter Kauzer.

Konec avgusta in začetek septembra sta na vrsti še dve tekmi svetovnega pokala. Prva bo v Ljubljani, druga v španskem La Seu d’Urgell.

Print Friendly, PDF & Email