Doma Aktualno Še enkrat dokazali, da v Zasavju živijo dobri ljudje!

Še enkrat dokazali, da v Zasavju živijo dobri ljudje!

Ko je treba nekomu nesebično pomagati, v Zasavju stopimo skupaj – o tem ni dvoma.

Že večkrat in nazadnje v soboto so se dobri ljudje zbrali na trboveljskem koncertu Delavske godbe z gosti, kjer so iz naslova vstopnic zbrali skoraj 8 tisočakov. Skupaj s sredstvi nakazanimi na tekoči račun in donatorskimi sredstvi bo končna številka okoli 10 tisočakov (točno bo znano konec meseca, ko se pokrijejo vsi stroški).

Napredek je očiten in v tej smeri želijo nadaljevati

Polna dvorana obiskovalcev, zanimivi gostje in dobra glasba – vsi skupaj, da bi pomagali Titu Zadobovšku, ki bo letos praznoval 4. rojstni dan. Mali Tit boleha za za Duchennovo mišično distrofijo, potrjeno z mišično biopsijo, za katero pa zdravila zaenkrat še ni. Njegova bolezen napreduje, mišice na Titovem mladem telesu propadajo. Starša sta ga z namenom, da bi napredovanje bolezni čim bolj zaustavili, odpeljala tudi na zdravljenje v Indijo – rezultati so bili očitni, poroča oče Matjaž Zadobovšek.

Mnenja pediatrov glede zdravljenja z matičnimi celicami, kar Zadobovškovi počnejo, so različna. A starša vztrajata, saj je napredek po obisku Indije očiten in želijo s tovrstnimi terapijami nadaljevati. Titov oče je odločen, da bodo sinu pomagali po najboljših močeh: “Vsi, ki so del Titovega življenja opazijo napredek, ki ni naključen.”

Še ne 4-letnemu Trboveljčanu Titu propadajo mišice, bolezen vsak dan napreduje …

Print Friendly, PDF & Email