Doma Aktualno Še malo in začela se bodo dela pri Sušniku. Potrebna bo ZAPORA...

Še malo in začela se bodo dela pri Sušniku. Potrebna bo ZAPORA ceste

V Trbovljah se že nestrpno pričakujejo dela v križišču Sušnik, oziroma po novem v krožišču. Pogodba je bila podpisana, finančna sredstva so zagotovljena, kaj se čaka sedaj?

Na direkciji RS za infrastrukturo so nam povedali, da je uvedba izvajalca v delo že bila, sedaj pa ima ta čas, da pripravi zaporo ceste in vso potrebno dokumentacijo. 20 dni je rok za pričetek del, kljub temu pa dodaja Bojan Papler iz DRSI ne bodo postavili zapore tik pred prazniki in cesto zaprli, delali pa ne bi. Torej se bodo prilagodili tako, da bo zapora ceste čim krajši čas.

Ko bodo vsa dovoljenja pripravljena, bo izvajalec pripeljal stroje in še v juniju pričel z deli – ko kaže bodo dela začeli konec meseca.

O naložbi vredni pol milijona evra za ureditev manjkajoče ga dela trboveljske vpadnice je država že priskrbela finančna sredstva, je poročal tudi minister Peter Gašperšič, ki je prejšnji teden obiskal Trbovlje.

Potrebna bo tudi POPOLNA zapora

V času gradnje bo promet po državni cesti potekal po gradbiščih izmenično enosmerno. Na odseku občinske ceste proti naselju Nasipi in Žabjek bo popolna zapora zaradi novogradnje mostu, so nam pred časom pojasnili na DRSI. Obvoz bo urejen po drugih občinskih cestah.

Rok za izvedbo vseh del po pogodbi je 30. september letos.

Print Friendly, PDF & Email