Doma Šport Sedmo mesto karateistke Urše Haberl na evropskem prvenstvu

Sedmo mesto karateistke Urše Haberl na evropskem prvenstvu

Med 7. in 9. februarjem je v Budimpešti potekalo 47. Evropsko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane. Pomerilo se je 1155 tekmovalk in tekmovalcev iz 52 držav. “Če vemo, da lahko v posamezni kategoriji na prvenstvu nastopa samo en predstavnik posamezne države, potem vemo da so se na Madžarskem zbrali res najboljši karateisti stare celine, “ je sporočil Jernej Simerl, tajnik Karate kluba Trbvolje.

Slovenijo je zastopalo 30 reprezentantov v katah in športnih borbah. Med njimi je bilo pet članov Karate kluba Trbovlje, in sicer Urša Haberl, Uroš Markuljevič, Kenan in Alen Isakovič ter Domen Zidar.

Urša Haberl

Za lep rezultat je poskrbela Urša Haberl v kategoriji mlajših članic do 50 kilogramov, ki je osvojila sedmo mesto, kar je bil obenem drugi najboljši rezultat slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu v Budimpešti na Madžarskem. Po dveh petih mestih na evropskih prvenstvih, in sicer leta 2016 na Cipru in lani na Danskem je Urša s tokratnim sedmim mestom ponovno dokazala, da je med najboljšimi tekmovalkami v svoji kategoriji in vedno v krogu favoritinj za medalje.

Kenan Isakovič je nastopil v kategoriji kadetov do 57 kilogramov in v prvih dveh krogih premagal Čeha in Andorca. V četrfinalu je izgubil proti predstavniku Kosova, ki se mu pa ni uspelo uvrstiti v finale, tako da je možnost repasaža za Kenana splavala po vodi. Ostali trije fantje so prvenstvo zaključili v prvem krogu. Uroš Markuljevič je pri kadetih do 70 kilogramov izgubil proti Turku, Alen Isakovič pri mladincih do 76 kilogramov proti Izraelcu ter Domen Zidar pri mlajših članih do 67 kilogramov proti Belorusu.

Slovenska reprezentanca na EP na Madžarskem

Slovenski karate se iz 47. Evropskega prvenstva za kadete, mladince in mlajše člane vrača s srebrno medaljo, ki jo je osvojil Niklas Tamše, član Karate kluba Radenci Shotokan, v kategoriji mladincev do 55 kilogramov. Drugi najboljši rezultat slovenske reprezentance je bilo sedmo mesto Urše. “Na njen rezultat smo v Karate klubu Trbovlje ponosni in nam dokazuje, da smo na pravi poti. Želeli smo evropsko medaljo, ampak tak je šport, enkrat so zmage, drugič so porazi in verjamemo, da bo prišel tudi naš čas.”

Print Friendly, PDF & Email