Doma Aktualno Si je direktorica privoščila preveč, kar na račun občanov?

Si je direktorica privoščila preveč, kar na račun občanov?

Včeraj so v nabiralnike vsi občani Hrastnika prejeli posebno 3 strani dolgo pismo.

Nives Venko

Očitno je, da gre za pismo napisano v ihti in nepremišljenosti. Direktorica našemu portalu očita članke, ki sploh niso bili objavljeni pri nas, pomeša vsebino Slovenskih novic in našega portala in kar povprek obtožuje, da lažemo. Spusti se celo na osebno raven z našo novinarko, ki je iz prve roke poročala o mesečni odsotnosti, a so ji vseeno zaračunali smeti. Še več, pri odjavi storitve odvoza smeti nikjer ni navedla razloga odsotnosti. Da je šlo za dopust, jo je direktorica kar obtožila in to javno, v pismu vsem občanom.

Če gre res za laži, zakaj ni zahtevala popravka?

Paket za občane Hrastnika.

Če so v mediju objavljene dezinformacije, nepravilnosti kot navaja Venkova v tri strani dolgem dopisu, ima vsak udeleženec možnost, da v skladu z Zakonom o medijih zahteva popravek, a tega direktorica ni storila niti enkrat, saj vse kar smo napisali drži.

Predsednik nadzornega sveta komunale Matej Haberl pisma še ni prebral, je povedal danes v telefonskem pogovoru. Zagotovil pa nam je, da se bodo konec meseca, ko se bo nadzorni svet sestal o vsebini pisma pogovorili. Je pa še dodal tudi, da nadzorni svet nima ne pooblastil ne možnosti, da bi vplival na način poslovanja družbe. Kar se njih tiče, mora vodstvo skrbeti, da se drži potrjenih načrtov in, da je poslovanje zakonito. Primerno ali neprimerno, to ni v domeni nadzornikov.

Ne bomo popisali treh listov, brez skrbi. Bomo kar na hitro. V bolj osebnem, kot poslovnem pismu direktorica izkoristi svoj položaj, da komentira vsebine, ki smo jih na našem portalu objavili že leta 2014. Drugega kot, da gre za stresanje osebne jeze po obisku tržnega inšpektorja, ki se je odzval zaradi naših vprašanj, in to kar na račun plačnikov komunalnih storitev, ni videti.

Govora o lažeh pa bi se lahko lotili še iz druge strani. Že v prvem stavku pisma direktorice je laž. Niti eden od zgoraj naštetih člankov ni bil objavljen na portalu ZON.si niti eden ni delo avtorice Neže Grmšek. Bo direktorici, katere mandat naj bi trajal še vse do 2020 kar spregledano čez prste? Bo občina, ki ima dobrih 80 odstotkov lastništva komunale ukrepala?

Objave našega portala v povezavi s komentirano vsebino:

Leta 2014:

Ste že dobili poziv KSP Hrastnik?

Julija 2018:

Zaračunajo storitev, če jo koristiš ali ne

konec julija 2018, ko smo prosili odgovor, pa ga nismo dobili – so ga pa dobili dva meseca kasneje vsi občani kar v nabiralnik:

Črvi napadli smeti, komunala pa, kot da je ni

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email