Doma 1+1=2 Skoraj 1500 zasavskih otrok septembra v vrtec

Skoraj 1500 zasavskih otrok septembra v vrtec

Septembra bo prestopilo prag zasavskih vrtcev nekaj manj kot 1500 malčkov.

V Zagorju in Trbovljah polni, v Hrastniku še nekaj mest

Največje število vpisanih otrok je v Vrtcu Zagorje. Vpisanih imajo 659 otrok, od tega je 172 “novincev”. Razporedili jih bodo v 35 oddelkov, januarja pa bodo pričeli še z enim dodatnim oddelkom. Prostih mest žal nimajo več, je povedala ravnateljica Darja Rakovič, imajo pa že sestavljeno čakalno listo. Sestanek za starše bo potekal konec tega meseca.

Drugi največji po številu vpisanih otrok je Vrtec Trbovlje. Novega šolskega leta se veseli že 527 vpisanih otrok. Na voljo bodo imeli 28 oddelkov, ter bolnišnični oddelek Čebelica.  Glede na normativ, imajo vsa prosta mesta zasedena. Prihod malčkov se veseli tudi nova ravnateljica Daša Bokal, ki starše in otroke  vabi, da se še pred septembrom oglasijo v poletni enoti Pikapolonica ali Barbara.

Najmanjša zasavska občina po številu prebivalcev, Hrastnik, pričakuje tudi najmanj otrok. Vpisanih je 293, te bodo razporedili v 16 oddelkov. V posameznih oddelkih 2. starostnega obdobja imajo na voljo še 7 prostih mest, nam je zaupala ravnateljica Maja Petan.

Print Friendly, PDF & Email