Doma 1+1=2 Skoraj 500 mest na zasavskih srednjih šolah

Skoraj 500 mest na zasavskih srednjih šolah

Takoj po državnem prazniku, na petek 9. februarja bodo srednje šole odprle vrata za osnovnošolce, ki letos končujejo svoje obveznosti na prvi stopnji.

Informativni dnevi bodo potekali v petek, 9. februarja ob 9. in 15. uri ter v soboto, 10. februarja ob 9. uri.

4 zasavske srednje šole 14 različnih programov

Gimnazija in ekonomska šola Trbovlje ima le 4-letne programe. Odprta mesta imajo za 28 ekonomskih tehnikov, 56 gimnazijcev ter 18 športnih gimnazijcev.

Največ različnih, kar 7 programov ima Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje. Odprli bodo 16 mest za 2-letni program Pomočnika v tehnoloških procesih, v vseh treh 3-letnih programih (Inštalater strojnih inštalacij, Avtoserviser in Oblikovalec kovin – orodjar) bodo za vsakega ponudili 26 mest. 28 učencev pa bodo sprejeli 4-letni programi Elektrotehnika, Strojnega tehnika in Tehnika računalništva.

280 mest v Trbovljah in 124 v Zagorju

Zagorska srednja šola odpira 124 mest. V 2-letnem programu Pomočnik v biotehniki in oskrbi bodo sprejeli 16 dijakov. 26 mest je rezerviranih na programih Trgovec in Gastronomske in hotelske storitve, programa trajata 3 leta. Za Zdravstveno nego pa bo letos odprtih kar 56 mest in po končani 4-letni šoli bodo uspešni dijaki prejeli naziv srednje medicinske sestre ali srednjega zdravstvenika.

Velik naval pričakujejo tudi na Gimnaziji Litija, kjer letošnje šolske leto praznujejo 20 let delovanja. Medse bodo sprejeli 84 učencev v program Gimnazija.

Print Friendly, PDF & Email