Doma Aktualno Skupščina rekla DA obema direktorjema, po novem naj bi odločali le župani

Skupščina rekla DA obema direktorjema, po novem naj bi odločali le župani

Skupščina, tokrat že z Romanom Ciglarjem kot predsednikom je potrdila “tihi” dogovor županov, da bosta Ceroz vodila kar dva direktorja.

V čevlje generalnega direktorja bo stopil domačin, dosedanji predstavnik KS Marno Jože Velikonja v skupščini in obenem še predsednik krajevne skupnosti, kot tehnični direktor pa bo na Cerozu Enes Raković.

Jože Velikonja

Spomnimo, župani, ki se niso mogli zmeniti, kdo bo novi direktor in so spremenili družbeno pogodbo, da bosta vajeti Ceroza vlekla kar dva.

“Najprej bo potreben presek dejanskega stanja v podjetju glede na situacijo, v prvih mesecih že izdelan sanacijski program pa bo treba preveriti in po potrebi korigirati” je po zaključeni skupščini dejal Jože Velikonja.

Precej neodobravanja v zgodbi Ceroza je bilo včeraj tudi na hrastniški seji, kjer so svetniki sprejeli odlok, s katerim bodo župani, po novem sami, brez občinskega sveta, sprejemali cene smeti naložene občanom, se dogovarjali za investicijske posege. Da gre za krčenje demokracije, je prepričan svetnik Marko Funkl, saj s tem najvišjemu organu občine, občinskemu svetu, kratijo pravico, ki jim je bila podeljena na volitvah. “Hrastničani smo oškodovani” je dodal svoje tudi Franc Bokal, ki zaradi bližine deponije ne more postati ekološki čebelar.

Tomaž Sihur iz občine je prepričan, da ne gre za diskreditacijo občinskega sveta, temveč za praktičnost pri sprejemanju določenih odločitev, ki so se do sedaj vlekle več mesecev.

Da o odločanju pri cenah svetniki ne bodo imeli besede se ne zdi prav niti svetniku Gregorju Pajiću, a so vseeno z večino včeraj odlok sprejeli.

Nič manj glasni pa so tudi v Trbovljah, kjer so na zadnji seji izglasovali umik točke o Svetu Ceroza, predvčerajšnjim pa je deset svetnikov s prvopodpisanim Borutom Dolancem zahtevalo sklic izredne seje prav na temo Ceroza. Pričakujejo pojasnila o finančnem stanju v družbi, vpogled v sanacijski program in temeljito razpravo o ustanovitvi Sveta Ceroza, torej sveta, ki županom podeljuje pravico, da bodo odločali brez občinskega sveta.

Print Friendly, PDF & Email